Ádvent Kékestetőn: az égi kapu ismét megnyílik

Az ország tetején, az „Angyalok tisztásán” Horváth László arról beszélt, hogy ádvent első vasárnapján lélekben is lángot gyújtunk. Az eseményen részt vett Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő.

(a TV Eger felvétele)

Úgy tartják, akkor „találta fel” az ember az ünnepet, amikor már jó sokat dolgozott és szeretett volna legalább egy kicsit pihenni. Pedig ez nem igaz: valamikor minden nap ünnep volt, olyan nap, amikor megpróbáltuk a tekintetünket felfelé irányítani, a forráshoz, ahol lelkünk kapuja ismét megnyílik az égiek felé. Itt szeretnénk belépni, ezen a kapun, s kívánom, hogy mindannyiunknak sikerüljön is – mondta Horváth László országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott vasárnap Kékestetőn, a Magyar Síakadémia közreműködésével immár harmadik alkalommal megrendezett adventünnepen.

Az ország tetején, az „Angyalok tisztásán” Horváth László arról beszélt, hogy ádvent első vasárnapján lélekben is lángot gyújtunk. Itt, Kékestetőn olyan lángot, ami összefog bennünket, s amelyet remélhetőleg a határainkon túl is látnak.

Az ádventi koszorún az első gyertyát Páter Kárpáti Kázmér gyöngyösi ferences vikárius, plébános gyújtotta meg. A koszorú megáldását követően az atya arra emlékeztette a jelenlévőket: a látható, külsődleges dolgoknál fontosabb, hogy egy-egy szál gyertyát mindig meg tudjunk gyújtani lélekkel, szívvel, nagy lelkesedéssel a mindennapokban is.

A vasárnapra fehér hólepellel borított hegyen délelőtt a gyöngyösi Pátzay János Zeneiskola diákjai, majd a Katona József úti tagóvoda gyermekei léptek színpadra, egy órától pedig Szalóki Ági és zenekara koncertezett. A beszédeket és az áldást követően Varga Miklós adott koncertet, majd az ünneplő sokaság jelenlétében Horváth László országgyűlési képviselő meggyújtotta az ádventi máglyát. Az ország tetején tartott rendezvényen ezúttal is népi iparművészek kínálták portékáikat, a résztvevőket pedig
forralt borral és aprósüteménnyel várták a szervezők.

(szöveg, fotó: heol.hu)