Ez lesz a 2014-es kampány legnagyobb választási gyűlése

Arra kérünk minden szimpatizánst és önkéntest, hogy vegyen részt március 29-én a Békemeneten, majd azt követően 15 órától a Hősök terén, a Fidesz-KDNP választási nagygyűlésén – mondta Nyitrai Zsolt.

A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója a vasárnap, a budapesti Hősök terén tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, már csupán 14 nap van hátra az április 6-i országgyűlési választásig. A politikus ismertette a menetrendjét a Fidesz-KDNP pártszövetség március 29-én, szombaton, a Hősök terén tartandó nagygyűlésének, amit „a 2014-es választási kampány legnagyobb választási gyűlésének” nevezett”.

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint, a 15 órakor kezdődő eseményen beszédet fog mondani Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, valamint Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, akinek dublini megválasztása óta ez lesz az egyik legjelentősebb külföldi szerepvállalása. Mindig szimbolikus jelentőségű, hogy egy frissen megválasztott vezető, egy pártelnök hol vállal nemzetközi szereplést. Az, hogy az Európai Néppárt új elnöke elfogadta a meghívást, mindenképpen annak tudható be, hogy pártja úgy tekint a Fideszre, mint egy „nagyon komoly szövetségesre”, amelyre mindig lehet számítani – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Kiemelte, a pártszövetség választási nagygyűlésén beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, a Fidesz elnöke is.

Nyitrai Zsolt arról is beszélt, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) vezetői arról tájékoztatták, hogy a nagygyűlés napján „minden idők legnagyobb Békemenetére készülnek”, ahová minden eddiginél több résztvevőt és támogatót várnak majd. Hozzátette, a szervezet a szimpatizánsokat 13 órára várja a Kossuth térre, ahol gyülekezőt tartanak, a menet ezt követően az Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út vonalon közelíti meg célállomását, a Hősök terét.

A kormánypárti honatya elmondása szerint „mosolygós, vidám, fiatalos, tavaszi összejövetelre” készülnek, ahová a családokat is szeretettel várják. Arra kérünk minden szimpatizánst és önkéntest, hogy vegyen részt jövő héten, szombaton a Békemeneten, majd azt követően 15 órától, a Hősök terén, a Fidesz-KDNP választási nagygyűlésén – zárta szavait Nyitrai Zsolt.

(fidesz.hu)