Egri siker a borok olimpiáján

31 érmet hoztak haza az egri borászok Bordeaux-ból, a borok olimpiájának is nevezett rangos megmérettetésről. A szakemberek 6 arannyal, 8 ezüsttel és 17 bronzéremmel öregbítették Eger hírnevét, akiket Nyitrai Zsolt, Eger országgyűlési képviselője és Habis László polgármester köszöntött a Városházán.


(TV Eger)

Nyitrai Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta: “világraszóló siker”-t arattak a város borászai, teljesítményükről még a szerdán Egerbe látogató amerikai nagykövet, Colleen Bradly Bell is elismerően nyilatkozott.

Minden egri polgár nevében köszönettel tartozunk önöknek, hogy ilyen messzire vitték Eger és a borvidék hírnevét, nagyon büszkék vagyunk önökre, mert tudjuk mennyi befektetett munka és kockázat van egy ilyen kiemelkedő teljesítmény mögött – fogalmazott a honatya.

Nyitrai Zsolt kiemelte: külön büszkeség nemcsak a város, hanem az ország számára is, hogy a több, mint 38 résztvevő országból az előkelő ötödik helyet szereztük meg a az éremtáblázatban. Csak a franciák, spanyolok, portugálok és olaszok előztek meg bennünket – tette hozzá.

Habis László, polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: azok a borászok, akik kiemelkedő minőségű borokat hoznak létre, maguk is kivételesek, és akárcsak boraik, rengeteg kiváló erénnyel rendelkeznek, magukban hordozzák többek között az “egri értékeket”.

Az eseményt kötetlen beszélgetés és koccintás zárta.