A kötelező kvóta erősíti
a terrorveszélyt

Giró-Szász András, Orbán Viktor miniszterelnök politikai főtanácsadója, politológus, történész volt az Egri Polgárok Háza legutóbbi vendége.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte az ismert szakembert azon a fórumon, amelynek kiemelt témája volt az illegális bevándorlás kérdésköre, valamint az erre adandó magyar és európai válasz.

Giró-Szász András hangsúlyozta, hogy az Európai Unió vezetőinek komoly felelőssége van a helyzet rendezésében, hiszen határozott fellépést és cselekvést várnak el tőlük a tagországok polgárai. A hallgatóságban szép számmal foglaltak helyet önkormányzati vezetők, polgármesterek, akiket közvetlenül érintene a tervezett kvótarendszer bevezetése. A miniszterelnöki főtanácsadó ennek kapcsán elmondta: a bevándorlók kvóta szerinti elosztása egy rossz, elhibázott elképzelés, ami nem oldana meg semmit. A veszélyei azonban –tette hozzá -, annál nagyobbak, ugyanis az országban, így Heves megyében is olyan bevándorlók jelennének meg, akiknek mozgását és tevékenységét lehetetlen volna ellenőrizni, a lakosság pedig méltán tartana a bűncselekmények növekedésétől.