Magyarországon eddig 900 ezren, Heves megyében 45 ezren, Egerben pedig 10 ezren csatlakoztak a kvótarendszer bevezetése elleni akcióhoz, ám addig gyűjtik a tiltakozó aláírásokat, amíg Brüsszel vissza nem vonja ezt az elhibázott tervet – jelentette ki egri sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt, a Fidesz Heves megyei elnöke.

TV Eger

Nyitrai Zsolt elmondta, szeretnék tájékoztatni a közvéleményt arról, hogyan áll a kötelező kvótarendszer bevezetése elleni hazai aláírásgyűjtés, hiszen ma már sok uniós tagország fogalmazza meg kételyeit az elképzelés kapcsán, s veszi tudomásul, egy világjelenségről van szó, amikor az illegális bevándorlásról beszélünk. Mindez súlyosan érinti az európai polgárok mindennapi életét is.

Egyre többen tiltakoznak a kvóta bevezetése ellen

A helyzet akkor vált igazán kritikussá, amikor Görögország elmulasztotta megtenni kötelességét, és nem védte meg Európa határait, így tömegével engedte tovább a migránsokat, így „élesben” Magyarország szembesült először a tömeges bevándorlással, aminek következtében novemberig 400 ezer ember ment keresztül hazánkon. Magyarország kormánya ekkor nagyon határozott lépéseket tett határaink megvédése érdekében, s ez az erőfeszítése teljes mértékben sikeres volt. Ugyanakkor – folytatta –, most Nyugat felől fenyegeti az országot veszély, mégpedig két irányból is. Egyrészt bármikor visszatoloncolhatják a migránsokat hazánkba, másrészt a kvótarendszer felvetésével szinte meghívót küldött Brüsszel az emberek millióinak, hogy jöjjenek Európába.

Ez a terv rossz, mert ösztönzi a bevándorlást, jogszerűtlen, hiszen a tagországok megkérdezése és akarata ellenére Brüsszel döntené el a kérdést, ezért is kezdeményeztük más országokkal együtt a kezdeményezés felülvizsgálatát. A legfontosabb feladat tehát az, hogy megvédjük Magyarország és Európa határait, erre pedig a kvóta nem megoldás, ezért is gyűjtünk tiltakozó aláírásokat a megyében és Egerben is.

Nyitrai Zsolt arra is figyelmeztetett, hogy a sajnálatos és szomorú párizsi események világosan megmutatták, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben járnak. Nem szeretnénk eljutni oda, hogy az emberek elgondolkodjanak azon, hogy elmenjenek egy sporteseményre, vagy egy karácsonyi vásárba, hiszen tudjuk, hogy a terroristák célpontjai éppen ezek a tömeges rendezvények. Ezért addig fogjuk folytatni ezt az aláírásgyűjtést, amíg Brüsszel vissza nem vonja ezt az elhibázott javaslatot.

Eddig Magyarországon több mint 900 ezer, a megyében 45 ezer, Egerben pedig 10 ezer honfitársunk fejezte ki tiltakozását aláírásával a kvótarendszer bevezetése ellen, ám az akció folytatódik Hevesben is, önkénteseink szeretnének eljutni minden településre – tette hozzá.