Fidesz: nincs megállás, tovább csökken a rezsi

A szocialisták csak beszélnek róla, de mi meg is csináltuk a rezsicsökkentést, amit a választások után is folytatni szeretnénk – jelentette ki egri sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere.

(TV Eger)

Kósa Lajos Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnökének meghívására érkezett Heves megyébe. A nap folyamán Füzesabonyban, majd Egerben tartott fórumot az aktivistáknak, illetve a párt önkénteseinek.

Utóbbiakról Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a Heves I. számú választókerületben immár nyolcszáz önkéntes segíti a szervezőmunkát, illetve ennyien vettek részt az aláírások gyűjtésében. Emlékeztetett arra a felmérésre, amelyet a minap részletesen is ismertetett, s amelynek lényege, hogy a választókerület 27 településére eljuttatott 40 ezer kérdőívet közel 10 ezren küldték vissza. Ezekből egyértelműen kiderül: az emberek 99 százaléka támogatja a rezsicsökkentést, s azt várja a kormánytól, hogy győzelme esetén tovább folytassa azt.

Kósa Lajos alelnök, polgármester arról beszélt, hogy ma már elvben a szocialisták is a díjcsökkentés mellett vannak, ám csak beszélnek róla, miközben kormányzásuk alatt vagy 30 esetben emelték a gáz árát. Az, hogy a csökkentést nem veszik komolyan – folytatta, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az előkészítő munkákról, tennivalókról és feladatokról egy szót sem szólnak. A mostani kormány viszont elérte, hogy ma átlagban egyhavi rezsidíjtól mentesülnek a családok.

Pedig a további rezsicsökkentéshez először is meg kell szüntetni a közműcégek profitérdekeltségét, azon kell dolgozni, hogy ezek a vállalatok nonprofit módon működjenek, s ha mégis marad profitjuk, annak a fogyasztók lássák hasznát – tette hozzá.

Meg kell oldani a hálózatbővítés problematikáját, hiszen minél nagyobb hálózatot építenek ki ezek a cégek, annak költségeit és fenntartását az emberekkel fizettetik ki, s az, aki kevesebbet fogyaszt, annak az alapdíj aránytalanul nagy terhet jelent. A rezsicsökkentés során tehát meg kell változtatni a szabályozás rendszerét – vélte Kósa Lajos.

Ennek a választásnak ezért a legfőbb tétje, hogy folytassuk a rezsicsökkentést, és ne csak beszéljünk róla, mint az ellenzék, akik egyszer már átverték ezt az országot, és nem szabad hagynunk, hogy ezt még egyszer megtegyék – mondta a Fidesz alelnöke.