Eddig 74 ezren jelentkeztek a Fidesz Magyar Csapat elnevezésű kampánycsapatába – jelentette be Nyitrai Zsolt.

A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján, a kormánypártok választási felkészüléséről elmondta, hogy a február 17-i ajánlásgyűjtés kezdetére reményeik szerint, már elérheti a 100 ezer főt is a Magyar Csapat.

Nyitrai Zsolt tájékoztatott arról, hogy a Fidesz-KDNP megkezdte egyéni jelöltjeinek bemutatását. Ennek kapcsán közölte: a képviselőjelölteket népszerűsítő óriásplakátok már láthatók a közterületeken, azokból összesen körülbelül ezret fognak kihelyezni.

A fideszes politikus beszámolt arról is, hogy minden háztartásba eljuttatják tájékoztatóanyagukat, mely az egyéni képviselőjelölt rövid életrajzát, Orbán Viktor miniszterelnök ajánlását, egy kitöltési útmutatót és a jelölt elérhetőségeit tartalmazza.

A társadalmi kapcsolatokért felelős igazgató közlése szerint a tájékoztató anyagot a Fidesz önkéntesei és a Magyar Posta segítségével juttatják el a választópolgárokhoz.

A fideszes politikus egyúttal felhívta a figyelmet, meg kell védeni a rezsicsökkentést, mert a brüsszeli bürokraták, a multinacionális vállalatok és a baloldal támadja azt. Alátámasztásként bemutatta a tegnapi, harmadik rezsicsökkentésről szóló parlamenti szavazás jegyzőkönyvét, mely szerint nemmel szavaztak az úgynevezett összefogás képviselői. Példaként Vadai Ágnest, Szűcs Erikát, Veres Jánost, Karácsony Gergelyt, Szél Bernadettet és Schiffer Andrást említette.

Az eddig lezajlott nyolcvannyolc rezsifórumot értékelve a kormánypárti politikus kifejtette: nagy az elszántság a fórum résztvevőiben, mert látják, hogy a Gyurcsány-koalíció el akarja törölni a családok terheit jelentősen csökkentő intézkedést. Megjegyezte: a Magyar Csapatba azok jelentkeznek, akik képesek és hajlandók tenni a rezsicsökkentés védelméért. Ennek kapcsán azt is elmondta, hogy a Magyar Csapatba túlnyomó részt fiatalok és nők jelentkeznek.

fidesz.hu