Egy év alatt Füzesabony összesen 230 millió forintnyi támogatást kapott a kormánytól, a megvalósuló fejlesztések pedig az itt élő emberek boldogulását szolgálják, mint ahogy az a jégpálya is, amelyet immár második alkalommal nyitunk meg a téli szezon előtt ezzel is javítva a helyiek és a környékbeliek életminőségét – mondta Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Füzesabony országgyűlési képviselője.

Megnyílt a jégpálya: folytatódó fejlesztések Füzesabonyban

Nagy Csaba polgármester a rendezvényekről, így a jégpálya közösségépítő erejéről beszélt köszöntőjében, majd Nyitrai Zsolt idézte fel, hogy egy esztendő alatt milyen sok eredményt értek el együtt.

A honatya felidézte a helyi és központi forrásból mintegy 30 millióból felújított Hétszínvirág Óvodát, a Teleki Blanka Általános Iskola idén fejeződő beruházását, melynek során egy 150 milliós beruházás keretében kicserélik a nyílászárókat és elvégzik az épület hőszigetelését. Folyamatban van s remélhetőleg hamarosan sikerrel zárul az Ipari Park cím elnyerése. Napelemes fejlesztés valósult meg két önkormányzati intézménynél 30 milliós értékben, ugyanakkor Füzesabony szabad vállalkozási zónává vált, s jó hír az is, hogy megmarad a városban az informatikai szakképzés.

Összességében – folytatta -, 230 milliós támogatást kapott a város, és több mint 20 év egy helyben topogás után, az önkormányzat vezetésének és az itt lakóknak hála Füzesabony végre elindult a fejlődés útján.

Ennek egyik jelképe ez a jégpálya is, amelyről tavalyelőtt még álmodni sem mertek az emberek, tavaly viszont összefogással sikerült megnyitni az első jégpályát egy bérelt területen, idén pedig már a város saját tulajdonú pályán fogadja a korisokat. Mindennek azonban az volt a feltétele, hogy a település jól és felelősen gazdálkodjon, és átgondoltan, hosszú távra tervezzen.

Nyitrai Zsolt szeretetteljes adventi várokozást kívánt a füzesabonyiaknak, valamint azt, hogy minél többen használják a most megnyitott jégpályát, amelyet tavaly több mint húszezren kerestek fel.

Miután Szemenyei Péter plébános atya megszentelte a létesítményt, Pavuk Viktória és Pavuk Patrícia tanítványainak „jeges” produkciójában gyönyörködhetett a közönség.

Végül többszáz korcsolyázó özönlötte a jégre és vette birtokába a pályát, ráadásul ingyen, hiszen ezen a napon senkinek sem kellett jegyet váltania.