Folytatódnak a mezőtárkányi fejlesztések, ám a közelgő választás tétje az is, hogy a fejlődés ne álljon meg – jelentette ki egy helyi utca és a polgármesteri hivatal felújítását követő avató ünnepségen Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Mezőtárkány országgyűlési képviselője arról szólt, hogy 11 nappal a választások előtt határozottan meg kell fogalmaznunk, hogy mit veszíthetünk, illetve mit nyerhetünk április 8-án.

Nem csupán a következő négy évre, hanem az előttünk álló évtizedekre kell gondolnunk akkor, amikor leadjuk szavazatunkat. A kérdés az, hogy sikerül-e megvédeni Magyarországot, hiszen az ellenzék le akarja bontani a kerítést, de a kormány fenn akarja tartani a határzárat – fogalmazott a képviselő.

Tovább folytatódnak a fejlesztések Mezőtárkányban

Komoly eredményeket ért el az ország az utóbbi években, kedvezőbb lett a családtámogatási rendszer, csökkentek a rezsiköltségek, bevezették a nyugdíjprémiumot, és elindult az otthonteremtés új támogatási rendszere, a CSOK. Ugyanakkor meg kell védeni az elért sikereket is – fejtette ki.

Fontos cél, hogy folytatódjanak a helyi beruházások is, hamarosan a polgármester-asszonnyal közös levélben keressük meg a település lakosságát, hogy beszámoljunk eredményeinkről és a tennivalókról is. Meg kell említeni a szociális intézmény felújítását, a művelődési ház korszerűsítését, valamint a végre – az előző kormányok üres ígérgetése után – megépülő, Egert az autópályával összekötő M25-ös út megépítését, ami megkönnyíti a helyiek életét is – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: Mezőtárkány 2,4 milliárdos támogatást kapott az utóbbi években és azon vannak az önkormányzattal együtt, hogy a beruházások tovább folytatódjanak. Ennek jegyében avathatják most fel az Dózsa György út egyik szakaszát, valamint átadják a település lakóinak a korszerűsített polgármesteri hivatalt.

Tóthné Szabó Anita, a település polgármestere arról szól, hogy lakossággal közösen kell meghatározni, mire fordítsák a támogatásokat. Így adnak át egy felújított útszakasz és így avathatják fel a belügyminisztérium 30 milliós pályázatából a korszerű, energiahatékony és modern eszközökkel felszerelt polgármesteri hivatalt – mondta a település vezetője.