Védjük meg az országot!

Védjük meg az országot és Heves megyét a bevándorlóktól! – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a Fidesz megyei elnöke azon a gyöngyösi sajtótájékoztatón, amelyen a megye három egyéni országgyűlési képviselője közösen szólt arról az aláírásgyűjtési akcióról, melynek során a megyében élők is tiltakozhatnak a tervezett uniós kvótarendszer ellen.

TV Eger

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy az adatok egyértelműen mutatják az illegális bevándorlás robbanásszerű növekedését: míg 2012-ben 6300, addig 2015. november elejéig 390 ezer embert sikerült beazonosítani, a növekedés tehát 61-szeres. A kormány idejében érzékelte a problémát és nemzeti konzultációt hirdetett a bevándorlás témájában, amelynek során 1 millió ember véleményét ismertük meg. A megkérdezettek 78 százaléka Brüsszelt tette felelőssé a helyzetért, 90 százalékuk pedig szigorúbb szabályozást követelt.

Védjük meg az országot!

Szabó Zsolt államtitkár, hatvani honatya, a Fidesz megyei alelnöke arról szólt, hogy a magyar kormány jó válaszokat adott a problémára, megteremtette a hatékony határvédelem törvényi feltételeit, s kerítéssel védte meg az országot az illegális migránsoktól. Ez a gyakorlatot azóta szinte minden érintett ország követte.

Látni kell – folytatta –, hogy az Európai Unióban, Németországban és Svédországban is fogy a lakosság türelme, egyre többen fejtik ki, hogy nem látják szívesen az egyre növekvő idegen tömeget, s ma már Merkel kancellár is új és jobb európai megoldásokat sürget. A kvóta éppen ezért a magyarok számára is elfogadhatatlan, hiszen egy bonyolult képlet szerint lehetetlen kiszámolni, melyik országba hány menekült kerüljön, az pedig már most tudható, hogy a bevándorlók 10 százaléka bűncselekményt követ el.

Védjük meg az országot!

Horváth László Gyöngyös országgyűlési képviselője, a Fidesz megyei alelnöke hozzátette: Brüsszel nem mondhatja meg a Heves megyei embereknek, hogy kikkel éljenek együtt, nem beszélve arról, hogy nem tudjuk előre, hogy kik és pontosan mennyien jönnének ide. Nincs garancia arra, hogy a migránsok itt maradnak, a többség visszaszökne Németországba, ez pedig a hátár állandó és fokozott ellenőrzését kívánná meg. Mivel Heves megye nagyon szoros gazdasági kapcsolatokat ápol Németországgal, a kaotikus helyzet nagy vesztese lenne a szektor, hiszen a kereskedelemi szállítások akadoznának, ezt pedig nem akarjuk – szögezte le.

Nyitrai Zsolt kijelentette: a tervezett uniós kvótarendszer elfogadása egy hibás döntés lenne, ezt bizonyítják azok a rossz megoldások és anomáliák, amelyek az EU több országában már megmutatták, hogy a módszer nem old meg semmit, viszont hatalmas károkat okoz. Példaként említette Alsó-Ausztriát, ahol egyetlen városnak kellett befogadnia a migránsokat, vagy a hamburgi gyakorlatot, ahol az üresen álló üzletekbe, illetve lakásokba telepítettek bevándorlókat, de szólt az emberekkel telezsúfolt tornatermekről is.

Nem szeretnénk, ha Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban, vagy bárhol a megyében hasonló jelenségek fordulnának elő, ezért Védjük meg az országot címmel aláírásgyűjtő akció indul a kvótarendszer ellen. Heves megye minden településén, pártállástól függetlenül bárki tiltakozhat az elhibázott és veszélyes terv ellen. Fogjunk össze, legyünk minél többen, védjük meg az országot és Heves megyét! – jelentette ki Nyitrai Zsolt.