Nyitrai Zsolt Finnországban: a tét a sikeres EU-elnökség

[@ 10.11.10.] A napokban finnországi kétoldalú találkozókon vett részt Nyitrai Zsolt, az NFM Infokommunikációs államtitkára. A tárgyalások vezérfonalát a sikeres magyar EU-elnökségre történő fölkészülés jelölte ki.

Nyitrai Zsolt megérkezését követően Helsinkiben meglátogatta a NOKIA-központot, ahol a finn gazdasági fölemelkedés kulcsszereplői tájékoztatást nyújtottak jövőbeli – térségünket is érintő – terveikről.

Ezt követően az Infokommunikációs államtitkár megbeszéléseket folytatott az Elcoteq képviselőivel, különös tekintettel a vállalatcsoport magyarországi befektetéseire, majd Nyitrai Zsolt az EU-elnökséggel járó feladatok áttekintése érdekében kétoldalú találkozón vett részt a finn kormányzat EU-ügyekért felelős delegációjával.

A találkozósorozatot lezáró munkaebédre a Ministry of Transport and Communications vezető tisztviselőinek delegációjával került sor, ahol a téma szintén az EU-elnökség, illetve az Uniós Digital Agenda magyar-finn vegyes munkacsoportokban történő előkészítése volt.