Találkozó a brit kormány üzleti innovációért felelős főigazgatójával

[@ 11.01.20.] Kétoldalú találkozó zajlott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban dr. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár és Philip Rutnam, a brit kormány üzleti innovációért felelős főigazgatója között.

A gazdasági és innovációs tárca (Department for Business, Innovation and Skills, BIS) egy kormányközi szervezet, amely az üzlet és innováció támogatásával dolgozik a dinamikus és versenyképes gazdaság megteremtésén az Egyesült Királyságban.

A felek áttekintették a magyar EU-elnökség feladatait, és megállapodtak abban, hogy az EU2020 stratégiához kapcsolódó Digitális Menetrend, azaz a Digital Agenda kiemelt prioritás.

Az egységes európai piac ma már nem csupán fizikai értelemben, hanem online is létezik, de további előrelépések szükségesek ahhoz, hogy az EU kreatív iparágai még jobban teljesítsenek – állapodtak meg a tárgyaláson a felek.

Philip Rutnam kiemelte, örül annak, hogy a magyar elnökség ambiciózus és reméli, hogy dinamikusan halad majd a kiemelt ügyekkel, mint például az európai spektrumstratégia megalkotása, valamint az információ és hálózatbiztonságért felelős szerv, az ENISA új mandátumának elfogadása.

Az Egyesült Királyság támogatásáról biztosítja a magyar elnökséget és annak programját – hangsúlyozta Philip Rutnam.