Gárdonyisok találkoztak a ciszterci emléknapon

Gárdonyisnak lenni komoly minőséget jelent – mondta dr. Nyitrai Zsolt nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár a ciszterci gimnáziumban szombaton megrendezett ünnepségen.

Mindennek van kezdete, alapítása, amit a megújulás követ – fogalmazott dr. Nyitrai Zsolt a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium szombaton délelőtt megtartott díszünnepségén. A nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára ezzel a gondolattal az egésznapos gárdonyis találkozó és ciszterci emléknap mottójára – Gyökér és lomb – utalt.

Az államtitkár szerint gárdonyisnak lenni komoly minőséget jelent. A diákok megtanulnak odafordulni a másik ember felé. Elfogadni a másik embert.

Beszéde végén az egykori gárdonyis diák II. János Pál boldoggá avatása alkalmából kibocsátott díszbélyeget és díszborítékot adott át az iskola igazgatójának dr. Pisákné Balogh Évának. Az iskola pedig nagyköveti kitűzővel és megbízólevéllel látta el az államtitkárt.

A rendezvény – mely a díszünnepséget megelőzően a Szent Bernát templomban tartott szentmisével vette kezdetét – a továbbiakban megemlékező tudományos előadásokkal, kulturális programokkal, közös beszélgetésekkel folytatódott.

(A heol.hu nyomán.)