A Kerecsendi Bornapok vendége volt Koncz Gábor

Ötödik alkalommal rendezték meg a Kerecsendi Bornapokat, melynek díszvendége idén Koncz Gábor volt. A Kossuth-díjas színművésszel Nyitrai Zsolt, Kerecsend országgyűlési képviselője beszélgetett népes közönség előtt.

(TV Eger)

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: Kerecsend egy olyan település, ahol Kossuth-díjas művészek és más hírességek adják egymásnak a kilincset. Felidézte, hogy két hete a település megújult faluközpontjának avatásakor Pécsi Ildikó volt a díszvendég férjével, a „labdarúgó-legenda” Szűcs Lajossal. Tavaly pedig Kárpáti Györggyel, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok vízipólóssal találkozhattak a helyiek. Most pedig Koncz Gábor színművész tisztelte meg jelenlétével a települést – jelentette ki a honatya.

Nyitrai Zsolt köszönetet mondott a Kerecsendi Borklubnak, amiért évről évre megrendezik a bornapokat, amely – mint fogalmazott – azért is kiemelkedő esemény, mert alkalmat teremt a helyi termelők bemutatkozására, valamint Kerecsend Borának kiválasztására.

A közönségtalálkozón a honatya Koncz Gábort matyó származásáról, Mezőkeresztesen eltöltött humoros és “botrányos” kalandokkal teli gyermekéveiről faggatta, de a népszerű művész megidézte legkedvesebb egykori pályatársait is, vidám színházi, televíziós, valamint filmes anekdotákat mesélt Bujtor Istvánról és Kállai Ferencről.

Koncz Gábor bepillantást engedett magánéletébe, hétköznapjaiba is, beszélt a sport, a vadászat iránti el nem múló szenvedélyéről, vallott életről és halálról, szerelemről és barátságról, de megismerhették a kerecsendiek a művész erkölcsi és művészi hitvallását is.