Az új kormánnyal sikerülhet – végre a városé lehet a laktanya

[@ 10.10.01.] Négy év eredménytelen tárgyalásai után, úgy tűnik, az új kormánnyal egyezségre jut Eger önkormányzata a korábbi honvédségi ingatlanok ügyében.

A volt laktanyánál egy 1,6 hektáros, sportpályás területet, illetve egy közel 1 hektáros másik ingatlant – utóbbin a volt “gyengélkedő” és a konyha felújított épülete található – kaphat meg ingyenesen a város a honvédelmi tárca és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által is támogatott megállapodás szerint.

Dr. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár és Habis László polgármester pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott: az ezzel kapcsolatos előterjesztés rövidesen a kormány elé kerül. Feltétel, hogy Eger közösségi célokra használja a többszáz millió forintos értéket képviselő ingatlanokat.

Habis szavai szerint a konyha funkciója megmarad, a “gyengélkedőben” pedig családsegítő, szociális feladatokat látnak majd el.

Arról is beszámolt: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint még ebben a kormányzati ciklusban kiépül a megyeszékhely és az M3-as autópálya között közvetlen összeköttetést biztosító útszakasz. Ez részben egy meglévő út bővítésével, részben egy új gyorsforgalmi út építésével valósul meg.