Rászoruló embereket látott vendégül a Magyar Parlamenti Imacsoport

A Magyar Parlamenti Imacsoport 220 adag ételt főzött és osztott szét karácsonyi jótékonysági rendezvényén. A budapesti Magyar Szentek Templomába hívták meg a fővárosi plébániákról a leginkább rászoruló embereket, akik különben sosem jutnak ilyen ünnepi étkezéshez. A főzésben és ételosztásban részt vett Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója is.

Fontos, hogy lehajoljunk az elesettekhez: nemcsak pénzt áldozunk rájuk, hanem mi magunk főzzük meg és osztjuk ki számukra az ételt, majd leülünk velük egy padhoz, hogy érezzék: testvérek vagyunk

– hangsúlyozta a kezdeményezést elindító Vejkey Imre országgyűlési képviselő, aki 9 éve alapította meg a Magyar Parlamenti Imacsoportot.

A csoport múlt kedden már a 121. ökumenikus összejövetelét tartotta az Országházban. Ezekre az összejövetelekre pártszimpátiától függetlenül várnak minden honatyát. 

Leginkább a Fidesz-KDNP pártszövetségből verbuválódnak a résztvevők, de volt ellenzéki képviselők is el-eljönnek az istentiszteleteinkre. Aki elfogadja Jézus Krisztust, azt mind szeretettel várjuk

– mondta az alapítvány lelkivezetője, aki vasárnap az Országos Karitász igazgatójával, Écsy Gáborral közösen hirdetett igét az egész délelőtti közös főzőcske után. Az ebédet és a közös imádságot pedig kulturális rendezvény követi, amelynek fellépői – köztük Radó DeniseNádas GyörgyTunyogi Bernadett és Kautzky Armand – valamennyien ingyen vállalták a részvételt a műsorban, hogy igazi ünnepi hangulatot varázsoljanak az infoparki templomba. 

A parlamenti imacsoport vezetője azt is felidézte, hogy amikor a koronavírus-járvány idején két képviselőtársuk is nagyon beteg volt, 56 résztvevővel közösen 0-24 órás folyamatos imaláncot szerveztek értük. 

Már-már lemondtak róluk, így amikor mégis leküzdötték a gyilkos kórt, maguk az orvosok mondták, hogy csoda történt

– árulta el Vejkey Imre, hozzátéve: ilyen hihetetlen ereje lehet a közös imáknak. Az akkor nagybeteg Aradszki András és Bányai Gábor azóta teljesen felgyógyult és visszatérhetett parlamenti munkájához.