Csak együtt sikerülhet

Nyitrai Zsoltot nevezte ki Orbán Viktor a Heves megyei 1. sz. választókerület elnökévé. Az elnökkel beszélgettünk céljairól és feladatairól, valamint a több mint 80 ezres választókerület jellegzetességeiről, mely már igazodik a 2014-től működő 199 fős Országgyűléshez.

Az új választókerület Egertől a Tisza-tóig elterülő részre oszlik. Hogyan képzeli a térség képviseletét?

Választókerületem, szülőföldem az ország egyik legszebb térsége, sok-sok jószándékú és tettre kész emberrel. Céljaink közösek: munkahelyteremtés, a megélhetés biztonsága és a közbiztonság megteremtése. Olyan ember vagyok, aki képes összehangolni különböző elképzeléseket és javaslatokat, ezért azt gondolom, a két térség eltérő problémáinak és lehetőségeinek képviselete sem okoz majd gondot.

Legfőbb törekvésem, hogy az itt élőkkel közösen azért dolgozzunk, hogy nyertesek, igazi győztesek legyünk. Erre minden esélyünk megvan.

Mi a választókerület elnökének pontos feladata?

A mi politikai közösségünkben a legkomolyabb megtiszteltetés, ha az ember kiérdemli a választókerületi elnökséget. A bizalom jele, hogy a két egyéni országgyűlési képviselő, Habis László polgármester és Herman István is engem jelölt elnöknek. Az egyhangú támogatás kötelez, mert megmutatkozik benne a közösségünk ereje. A választókerületi elnökség komoly munka: feladatom a kapcsolattartás a csoportelnökökkel, a helyi Fidesz-élet megszervezése, a stratégiai irányok kijelölése és végrehajtása.

További kiemelt személyes célom, hogy erős, látható Fideszt teremtsünk, hogy elmélyítsük a kapcsolatot a választókkal, a civil szervezetekkel, az egyházakkal és a gazdasági élet szereplőivel. Úgy fogok dolgozni, hogy azt a széles kapcsolatrendszert, amit az évek alatt kialakítottam, a választókerület fejlődésének szolgálatába állítsam. Teljes kormányzati, gazdasági, civil kapcsolataimat mozgósítom annak érdekében, hogy elérjük céljainkat, mert Eger és térsége bővelkedik az országos hírnévre érdemes termékekben.

Minden tettre kész emberre számítok tehát, mert csak együtt sikerülhet.

Hol és milyen területeken dolgozott eddig?

1998-ban az egri önkormányzat tagjává és az Ifjúsági és Sportbizottság elnökévé választottak, 2002 óta vagyok országgyűlési képviselő, ez a harmadik ciklusom az Országgyűlésben. Képviselőként megtapasztaltam a közösség erejét, biztatását és azt, hogy milyen együtt küzdeni azokért a célokért, amiben mindannyian hiszünk. Ezért én pontosan tudom, miért és mennyire fontos az emberek véleménye. A Fidesz kampányfőnök-helyetteseként, majd operatív igazgatójaként megéltem a bajtársiasság erejét, azt, hogy milyen hatalmas felelősség egy országos szervezet vezetéséből kivenni a részemet. 2010-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkáraként dolgoztam, a soros elnökség alatt az EU 27 országának minisztereiből álló Távközlési Tanácsát vezettem.

Ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére, közvetlen munkatársaként mellette, a Miniszterelnökségen, miniszterelnöki biztosként folytattam a munkát. Most pedig bizalmat kaptam a helyi közösségtől, hogy választókerületi elnökként dolgozzam az itt élőkért.

Ha most a jelenből kicsit a későbbiekre tekintünk, hogyan látja a választókerületét? Milyen jövőt képzel el az itt élők számára?

Az első és legfontosabb az emberek képviselete. A közéleti munka igazi érdekképviselet, aminek az emberekről, az ő céljaikról és álmaikról kell szólnia. Ezért erős és aktív párbeszédet, gyors, előremutató döntéseket és szoros kapcsolatot tervezek mindenkivel, akinek fontos ez a térség. Legyen munkavállaló, helyi gazdálkodó, turizmussal vagy vendéglátással foglalkozó vállalkozó, pedagógus vagy polgármester, szövetségesnek hívok mindenkit, hogy dolgozzunk együtt a választókerületért.

Néhány éven belül megújult egri belvárost, Egert az autópályával összekötő utat, Európa térképére fölkerülő borászatokat, megerősödött közbiztonságot és termelő ipart, sok-sok turistát kiszolgáló vendéglátást, új munkahelyeket, visszatelepülő fiatalokat, egyszóval gyarapodó, egyről a kettőre jutó, a jövőben bízó embereket szeretnék látni a választókerületemben.

Hiszem, hogy együtt győztesek leszünk!

Heves megye 1. számú választókerületének települései és térképe megtekinthető ITT.