Űripar Újpesten

Pénteken délután Solymosi János meghívására dr. Nyitrai Zsolt Wintermantel Zsolt újpesti polgármester társaságában az El-Tech centerbe, azon belül az űrtechnológiával is foglalkozó BHE-hoz látogatott.

A BHE vezetői röviden ismertették a cégcsoport tevékenységi körét, bemutatták a fejlesztett technológiákat, majd körbevezették az infokommunikációs államtitkárt illetve a polgármestert a telephelyükön.

A vállalkozás vezetői elmondták: szinte jelenleg is alig van olyan, a világűrbe fölbocsájtott eszköz, amiben ne lenne magyar fejlesztés. Solymosi János arról is tájékoztatott, hogy a kezdetekkor egyszemélyes cég jelenleg 67, magasan képzett mérnöknek, szoftvertervezőnek és technikusnak nyújt munkalehetőséget.

dr. Nyitrai Zsolt a helyi televíziónak adott interjújában így fogalmazott: „régen az internet a hadiiparból jött, jelenleg azonban a high-tech az űriparból jön, és mivel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium keresi a magyar kitörési lehetőségeket, a magyar szellem világszínvonalú és exportképes megnyilvánulásait, ezért örömmel látogattunk el ide.”

A BHE honlapja: http://www.bhe-mw.eu/
Az újpesti EL-TECH innovációs központ honlapja: http://www.eltech-center.eu/