Európai forrásokból magyar munkahelyteremtés

[@ 10.09.02.] Bélapátfalva – Dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára avatta föl azt a textilüzemet, mely Európai Uniós forrásokból 55 fő számára biztosít a jövőben megélhetést.

Az államtitkár az átadón hangsúlyozta: “az új magyar kormány álláspontja és célja egyértelmű: munkahely, munkahely, munkahely, különösen a hátrányos helyzetű kistérségekben. Mindaddig ez marad a legfőbb cél, amíg Magyarország rossz foglalkoztatási szerkezetén nem tudunk jelentősen módosítani, amíg nem tudjuk a rossz tendenciákat megfordítani és minél több embert visszavezetni a munka és a termelés világába.”

Nyitrai Zsolt elmondta: az Új Széchenyi Terv keretében a Kormány fő célja, hogy a kis-és középvállalkozások minél nagyobb mértékben részesüljenek a hazai és EU-s forrásokból.

Fontos továbbá, hogy a bürokratikus akadályokat csökkentsék, egyszerűsített eljárást dolgozzanak ki a kkv-k számára valamint elérhetővé váljon az elektronikus ügyintézés.

Az új bélapátfalvai textilüzem közvetlenül 55 fő számára nyújt a jövőben biztos megélhetést, a projektet Európai Uniós segítséggel valósították meg.