Országjárás a Rába-közben – képekkel

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő meghívására dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Csornára látogatott, ahol találkozott a csornai polgármesterrel, valamint a környékbeli településvezetőkkel és a Fidelitas tagjaival.

Pénteken délután Nyitrai Zsolt Csornára látogatott, ahol megbeszélést folytatott Gyopáros Alpárral, a térség országgyűlési képviselőjével, majd együtt fölkeresték a város polgármesterét.

A találkozón elhangzott: Csorna legnagyobb hiányossága, hogy nincsen elkerülőút, és a városon keresztülhaladó út irtózatos kamionforgalmat „hord fel” az M1-esre. Nyitrai azt kérte a város elöljárójától, hogy Csorna stratégiai fejlesztési tervét ossza meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, hogy összefésülhessék azt a rendelkezésre álló forrásokkal, illetve az Új Széchenyi Terv pályázati lehetőségeivel.

Ezt követően Nyitrai találkozott a csornai, valamint a kapuvári Fidelitas-csoport képviselőivel, akik elmondták: dinamikusan bővül a taglétszám, és a helyi Fidelitas-rendezvények nagy sikerrel zajlanak. Nyitrai azt kérte a Fidelitasosoktól, hogy továbbra is vegyenek részt a közéletben, és biztassanak erre minden fiatalt.

Ezt követően Nyitrai a környékbeli településvezetőkkel beszélt. Az államtitkár azt kérte az önkormányzatok vezetőitől, hogy minden forrást kutassanak fel az Új Széchenyi Tervben, és pályázzanak, írják meg ötleteiket, hogy szebbé és élhetőbbé, és gazdaságilag sikeresebbé tehessék településeiket.