Az ország megújítása csak együtt sikerülhet

Baján tartott sajtótájékoztatót a Miniszterelnökség képviseletében Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos. A miniszterelnök annak érdekében hirdetett országjárást, hogy az érdeklődők személyesen is kérdezhessenek a kormányzat képviselőitől az átalakítások és az átszervezések irányairól.

Ennek részeként Nyitrai Zsolt Bajára látogatott, ahol helyi vezetőkkel találkozott, fórumot és sajtótájékoztatót tartott Zsigó Róbert országgyűlési képviselő és bajai polgármester, valamint Fercsák Róbert alpolgármester társaságában. “20 éve a szőnyeg alá söpört gondok megoldásához kezdett hozzá a kormány, és ez érdeksérelmekkel jár: véget kell vetnünk annak a korszaknak, ahol többet költünk, mint amennyit a magyar gazdaság megtermel” – fogalmazott Nyitrai, majd hozzátette azt is, “minden átalakítás azt szolgálja, hogy Magyarország képes legyen kiszabadulni az adósságcsapdából, a modern adósrabszolgaságból”.

Az IMF-ről szólva elmondta, a 2011-es évvel lezárul az átalakítások nagy része, de az euróválság külső hatásai nem tennék lehetővé a magyar gazdaság motorjainak beindítását, amennyiben nem lenne az IMF-védernyő. “Márpedig a gazdasági növekedést be kell indítani, hogy képesek legyünk kinőni az adósságot és új munkahelyeket teremthessünk” – mondta Nyitrai.

Végezetül Nyitrai arra kérte a bajaiakat, tartsanak ki a kormány mellett, mert ez a kormány olyan értékeket képvisel, ami mindannyiunkban közös: “a munka, otthon, család, egészség és rend Magyarországát csak együtt, közös erővel vagyunk képesek megteremteni”.