A magyar modellből szemezget a világ

A Fidesz politikusa szerint nem volt egy sétagalopp a rezsicsökkentés, mert támadták itthon és külföldön, mára azonban kialakult a magyar modell, amelyből Európában, a világban egyre többen szemezgetnek.


(M1 – Ma reggel)

Az emberek életét, érdekét, hétköznapjait helyezzük a közélet fókuszába azzal, hogy kiállunk a rezsicsökkentés mellett – jelentette ki Nyitra Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában.

Elmondta, hogy a párt képviselői, polgármesterei, önkéntesei az elmúlt másfél hétben azon szorgoskodtak, hogy személyesen juttassák el a meghívót a rezsicsökkentésről szóló lakossági fórumokra annak a két és fél millió állampolgárnak, aki pártállástól függetlenül aláírta az intézkedés támogatásáról szóló kérdőívet. Szükség is volt erre a kiállásra, mert az, hogy sikerült több lépcsőben csökkenteni a rezsit, nem volt egy sétagalopp, az intézkedést támadta az ellenzék, a multinacionális cégek és az Európai Unió – hangoztatta Nyitrai Zsolt.

Hangsúlyozta: 1973 óta folyamatosan, évről évre emelkedett a rezsi, a mostani időszak volt az első, amikor csökkent. Ez természetesen nem nyújt megoldást mindenre, annyi azonban biztos, hogy egy jó lépésről van szó, amelynek megtételével több marad az emberek pénztárcájában – fogalmazta meg a politikus.

Arra a felvetésre, miszerint más országok is csökkenteni tervezik a rezsit, azt mondta: kezd kialakulni egy magyar modell, amelyből Európában, a világban egyre többen szemezgetnek, vesznek mintát.

Említést tett arról is, hogy 113 településen tartottak lakossági fórumot. Volt, amelyikre 200-an, volt, amelyikre 800-an mentek el, a Fidesz politikusai összesen csaknem 40 ezer választópolgárral folytattak párbeszédet.

(forrás: Híradó.hu)