Csak együtt sikerülhet! – Újabb képviselői beszámoló

Ismét megjelent Nyitrai Zsolt képviselői beszámolója, amely felöleli egy év történéseit, illetve eredményeit. A kiadványt – amely elektronikus formában is olvasható lesz – eljuttatják az egri választókerület minden háztartásába.

TV Eger

Eger és térsége országgyűlési képviselője az Egri Polgárok Házában megtartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: képviselői munkáját a folyamatos párbeszédre és konzultációra építi, ezért szerinte nem elég 4 vagy 5 évente számot adni tevékenységéről. Mint ahogy 2014-ben megígérte, minden esztendőben beszámol választóinak arról a munkájáról, amit az adott parlamenti ülésszakok között eltelt egy évben végzett.

Éppen ezért – folytatta – szeretném bemutatni a most elkészült legfrissebb beszámolómat, amelyet a következő hét elejétől eljuttatunk az egri választókerület minden egyes háztartásába. Amint az a kiadvány címlapján is szerepel, 27 település történéseiről, eredményeiről olvashatnak majd az emberek. A beszámoló hírt ad az elért sikerekről, de olyan ügyekről is, amelyek megoldása még várat magára, továbbá olyan projektekről, amelyek bár elkezdődtek, de befejezésük csak később várható – tette hozzá.

Csak együtt sikerülhet! - Újabb képviselői beszámoló

Nyitrai Zsolt arról is szólt, hogy az eredményeket három csoportba sorolta. Az egyik a szimbolikus ügyek köre: ide tartozik, hogy az idei évtől kezdve az 1552-es ostrom emlékére a Nemzeti emlékhellyé nyilvánított egri várban, az idegenforgalmi szezonban naponta díszlövést adnak le 15 óra 52 perckor. Továbbá fontos eredmény az is, hogy az Egri Bikavér hamarosan hungarikummá válhat, ami nagy elismerést jelent mind a városnak, mind az Egri borvidéknek.

Egy másik csoportba tartoznak az olyan problémák megoldására tett erőfeszítések, amelyek közvetlenül érintették az emberek mindennapi életét. Itt az életveszélyessé vált maklári tornaterem felújítását említette a képviselő, ugyanis 20 milliós támogatással és összefogással sikerült orvosolni a helyi gyermekek és szüleik égető gondját. Fontos eredmények születtek Füzesabonyban is, ahol 20 év topogás után végre elindult a lendületes fejlődés a városban, ennek bizonyítéka az is, hogy a település elnyerte az Ipari Park címet, így új vállalkozásokat csábíthatnak Füzesabonyba.

A harmadik csoportba sorolta Eger presztízsének, elismertségének további növelését. Fontos történelmi momentum volt az Eszterházy Károly Egyetem megalakulása, valamint az, hogy Eger pályázott az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére, amelyre mind híres műemlékei, mind az itteni emberek nyitottsága érdemessé teszik.

Nyitrai Zsolt a beszámoló kapcsán kiemelte, a kiadványban megszólal mind a 27 település polgármestere, mert meggyőződése, hogy országgyűlési képviselőként igazi sikert csak velük közösen érhet el az emberek gondjainak feltárásában és megoldásában. Egyúttal megköszönte a választópolgároknak is, hogy elmondták véleményüket, azt, hogy mire kellene még jobban figyelni, illetve azt, mi lenne a jó irány. Ezért is kérte őket a kiadványban, hogy továbbra is juttassák el észrevételeiket, hogy a döntéseknél figyelembe vehessék azokat.

Mint hangsúlyozta: a következő hét elején elkezdődik tehát a kiadvány terjesztése, ám a beszámoló elérhető lesz elektronikus formában a világhálón is, s az imént említett rovat is kitölthető lesz a nyitraizsolt.hu honlapon.

A képviselői beszámolót ide kattintva töltheti le.