Másfél milliárdos fejlesztési támogatás Egernek

Egy másfél milliárd forintos egri fejlesztési támogatásról aláírt szerződés kapcsán Nyitrai Zsolt kijelentette: új munkahelyek kellenek, ehhez pedig elengedhetetlen az ipar fejlődése, amihez pedig a közlekedés és az úthálózat fejlesztésére van szükség.

TV Eger

Eger Keleti városrész gazdaságfejlesztési és a munkaerő mobilitás ösztönzését, valamint a Felnémeti alközpont fejlesztését célzó (TOP) szerződést írt alá a Bitskey Uszoda előtt Habis László polgármester és Zay Ferenc, a Magyar Államkincstár Heves megyei igazgatója.

Habis László elmondta: gyakran éri az a vád a várost, amikor beruházásokról van szó, hogy nem gondolnak a külvárosi településrészekre. A Berva lakótelep valóban Eger külvárosa, s most ott is megindulhat a fejlődés. A támogatásból a Kertész utca teljes felújítását, valamint a Berva lakótelepen, egy nagy parkosított terület kiépítését valósítják meg.

Nyitrai Zsolt arról beszélt az eseményen, hogy új munkahelyek kellenek, ehhez pedig elengedhetetlen az ipar fejlődése, amihez pedig a közlekedés és az úthálózat fejlesztésére van szükség.