Eger: 1,2 milliárdos támogatás az új munkahelyekért

Újabb, ezúttal 1,2 milliárdos fejlesztési támogatásról írtak alá szerződést szerdán Egerben a Magyar Államkincstár épületében. Nyitrai Zsolt kijelentette: az egri és megyei közéleti személyek és szervek célja változatlan: új munkahelyeket kell teremteni Egerben és a térségben.

TV Eger

Eger Déli iparterületének fejlesztését célzó (TOP) szerződést írt alá a Habis László polgármester és Zay Ferenc, a Magyar Államkincstár Heves megyei igazgatója.

Habis László elmondta, hogy a támogatás újabb lökést adhat a gazdaság fejlődéséhez, hiszen az egri cégekkel folytatott egyeztetések alapján reális igényeken alapuló beruházásokat céloztak meg. Hozzátette azt is, hogy város várhatóan 300 millió forinttal járul hozzá a projekt költségeihez, amelyből új területek megvásárlását tervezik. Hozzátette: a fejlesztés igen fontosnak tartják, ezért kezdeményezik, hogy az elnyerje a “kiemelt kormányzati beruházás” rangot.

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője arról szólt, hogy Heves megye és a város felelős közéleti szereplőinek és szerveinek akarata egy irányba mutat: a cél minél több munkahely megteremtése, amelyhez nagyban hozzájárul a most aláírt szerződés.

Mint a miniszteri biztos kifejtette, a tervezett beruházás gyorsítja a működő tőke beáramlását Egerbe, növeli annak volumenét, a befektetők pedig gyorsabban indíthatják be új vállalkozásaikat. Ebbe az irányba mutat – folytatta – az M25-öszekötő út megvalósulása, vagy éppen a tervezett egri intermodális közlekedési csomópont megépítése.

Ezek az erőfeszítések mind azt célozzák, hogy Egerben és a térségben hosszú távon is biztosítani lehessen az itt élő emberek foglalkoztatását.