Idén rekord évet zárt a turizmus

A jövő legnagyobb kincse a víz lesz, nekünk pedig szerencsére remek vizeink, sőt gyógyvizeink vannak az országban, megyénkben és Eger környékén is, ami a turizmus további fejlődését segítheti majd – jelentette ki Nyitrai Zsolt kedden a Demjéni Tófürdő megnyitó ünnepségén.

TV Eger

Demjén országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a megvalósult tófürdő országos szinten is egyedülálló beruházásnak számít, majd hozzátette: Heves megye, illetve Eger és környéke minden adottsággal rendelkezik az idegenforgalom területén, hiszen vannak vendégszerető emberek, műemlékek, gyógyvizek, gyönyörű tájak és kiváló borok, így nem csoda, hogy egyre többen látogatnak el hozzánk.

Nyitrai Zsolt honatya, miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta, hogy Magyarország a turizmus területén is erősödik mind a vendégek, mind a vendégéjszakák, mind pedig a szállásadók bevétele növekszik. A KSH statisztikája szerint is lendületesen fejlődik az iparág, idén újabb rekordévet zárhat a hazai idegenforgalom.

Idén rekord évet zárt a turizmus

A fejlődéshez ugyanakkor jó eszközök is kellenek – folytatta -, ilyen a SZÉP Kártya, amely stabil belső keresletet biztosít akkor is, ha a külső negatív hatások (pénzügyi válság, természeti katasztrófa, terrorizmus) hátrányosan érintenék az ágazatot.

További előny, hogy a kártya „szétteríti” a keresletet, az utazók így Budapest és a Balaton mellett az ország számos pontjára juthatnak el. Külön ki kell emelni, hogy a SZÉP Kártya a munkahelyek megtartását, valamint újak létesítését is segíti, hiszen ebből a forrásból 100 milliárdos bevétel érkezett a vállalkozásokhoz, ami összbevételük egyötödét tette ki – fejtette ki Nyitrai Zsolt.

Mint elmondta, a víz a közeli jövőben a legnagyobb kincs lesz a világban, mi pedig rendelkezünk ezzel a kinccsel: Magyarország, Heves megye, Eger és környéke pedig megannyi gyógyvízzel is bír, ami nagy lökést ad a fejlődő turizmusnak. Tudvalevő az is, hogy a gyógyturizmus (hosszabb kezelések, a szezontól független állandó forgalom) jellegénél fogva az átlagosnál jóval nagyobb bevételt biztosít – fogalmazott.

Napirenden van a családbarát turizmus segítése, az, hogy támogatják azokat a szülőket, nagyszülőket, akik kisgyermekkel keresik fel a fürdőket, szálláshelyeket. Egy 2017-ben megvalósuló konzultáció után döntés születhet arról, hogy bevezetik családbarát védjegyet, amelyet remélhetőleg megyénkben és Eger környékén is minél több szálló, panzió, idegenforgalmi célpont kap majd meg –tette hozzá a képviselő.

Nyitrai Zsolt végül gratulált a tófürdőt megépítő családi vállalkozásnak, akikről megjegyezte, több hasonló beruházás van már mögöttük, hiszen tudnivaló róluk, hogy mernek kockáztatni, s amit elterveznek, azt kemény munkával meg is valósítják. Mindez nem csupán az adott cégnek fontos, hiszen a siker új munkahelyeket teremt, ami erősíti az egész térséget – fejtette ki Nyitrai Zsolt.