Minden gyermek lakjon jól

Jelentős változás ment végbe 2010 óta a gyermekétkeztetésben Magyarországon – jelentette ki Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott Soltész Miklós nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Egerben.

TV Eger

Soltész Miklós az egri Ward Mária Általános Iskola folyosóján tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy idén 74 milliárd forintot költ a kormány ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetésre.

Jelentős változás ment végbe 2010 óta a gyermekétkeztetésben Magyarországon – jelentette ki Nyitrai Zsolt. A magyar kormány kiemelt célja, hogy minden gyermek lakjon jól, ennek érdekében idén 74 milliárd forinttal támogatják az óvodai és iskolai étkeztetést. Ez az összeg 2,5-szer több mint a szocialisták kormányzása idején, 2010 előtt évente csupán 28 milliárd forintot különített el a kormány a rászorulók gyerekek étkezésére. Mára ez a helyzet megváltozott.

Minden gyermek lakjon jól

Fotó: Komka Péter

A honatya kiemelte – a magyar kormány ezzel az intézkedéssel több százezer családnak tud segítséget nyújtani. Ingyenes étkezésben azoknak a szegény családok részesülhetnek, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre is jogosultak, illetve azok, melyek három vagy több, illetve fogyatékkal élő, súlyos beteg gyermeket nevelnek 50%-os támogatást kapnak.

Jelenleg Magyarországon 620 ezer gyerek jogosult ingyenes étkezésre vagy 50%-os támogatásra, a bölcsődétől a középiskola végéig, ez a Magyarországon élő gyermekek több mint harminc százaléka.

(MTI)