Bor, barokk, Beatles

A Beatles az egész világon hívó szó a zenekedvelők körében, ezért az Európa Kulturális Fővárosa pályázat kapcsán a város szorosabbra fűzi kapcsolatát a gyűjtemény tulajdonosaival – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta: aki szereti a zenét, annak mindenképpen van valamilyen viszonya a legendás együtteshez, nem csupán hazánkban, de az egész világon, és persze Európában is. Ezért is nagyon fontos, hogy az Európa Kulturális Fővárosa címért folytatott versenyben ez a különleges gyűjtemény fontos tényezővé,  még ismertebb attrakcióvá válhasson a jövőben a többi látnivalóval együtt. Ezért támogatni kell azokat a programokat, amelyek még több látogatót vonzanak Egerbe Magyarországról és egész Európából.

Bor, barokk, Beatles

Ennek érdekében – folytatta – Eger városa és múzeum alapítói, tulajdonosai szorosabbá fűzik együttműködésüket. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a város turisztikai kiadványaiban, marketing anyagaiban kiemelt helyet kap a gyűjtemény, ugyanakkor az Európa Kulturális Fővárosa pályázatnak is legyen szerves része, hogy a megyeszékhelyen megtekinthetők a Beatles együttes relikviái.

Nyitrai Zsolt kifejtette azt is, lehetőség van a múzeum bővítésére is, ezért a város pénzügyi támogatásban részesíti majd ezt a különleges tárlatot.

Peterdi Gábor alapító arról beszélt, hogy sok munka előzte meg a nyitást, ám a most kétéves kiállítás meghozta a sikert. Hozzátette: ma már sok turista – főként Hollandiából és Nagy-Britanniából, sőt éppen Liverpoolból – azért jönnek Egerbe, hogy meglátogassák a Beatles Múzeumot.