Tovább fejlődik a stadion Egerben

A magyarországi és benne az egri sportfejlesztések következtében hazánk alkalmassá vált a legnagyobb nemzetközi versenyek megrendezésére. Mindez javítja az országimázsunkat, a turizmus révén pedig erősíti gazdaságunkat – jelentette ki a Nyitrai Zsolt az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadion Atlétikai pálya átadó ünnepségén.

TV Eger

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta: örömteli és régen várt nap a mai, hiszen a felújított létesítmény egyszerre valósít meg fejlesztést, illetve értékmegőrzést.

Hangsúlyozta azt is, hogy a kormány három célt jelölt meg a sport fejlődése érdekében: az egyik, hogy hazánkban minden nap sportoljanak a diákok, a mindennapos testnevelés bevezetésének következtében ma 1,2 millió gyerek végez testmozgást. Ennek is köszönhető, hogy 2010 óta 250-ről 500 ezerre nőtt, tehát megduplázódott az egyesületekbe igazolt tanulók száma.

Tovább fejlődik a stadion Egerben

A második cél – folytatta -, az infrastruktúra folyamatos fejlesztése, ami új vagy korszerűsített pályákat, tantermeket, tornacsarnokokat, iskolákat jelent. A harmadik cél pedig, hogy Magyarország minél több nemzetközi versenyt rendezzen, ilyen világesemény például egyebek mellett a Forma-1, ami javítja az országimázst, a turizmus fellendülése miatt pedig hozzájárul gazdaságunk további erősödéséhez.  A vizes vb, valamint a judo világbajnokság sikeres megrendezése után pedig kijelenthetjük, hogy fővárosunk bekerült a globális sportnagyvárosok elit klubjába – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt kifejtette azt is, hogy a sport a polgárosodás alapja és fontos része, így helyben is meg kell teremteni az itt élők számára a testmozgás lehetőségét, méghozzá minél korszerűbb létesítmények révén.

Tovább fejlődik a stadion Egerben

Mint kifejtette, szép példája az összefogásnak az, ami Egerben létrejött: a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az egri önkormányzat együttműködésével határidő előtt készült el a sportlétesítmény, amiért köszönet illeti a részvevőket és az ügy összes támogatóját. „Itt állunk az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadion atlétikai pálya megnyitóján és örvendezhetünk, hogy megint léptünk egyet előre” – tette hozzá.

Ugyanakkor – jelentette ki Nyitrai Zsolt – a történet folytatódik! A kormány úgy döntött, hogy 2,3 milliárd forinttal támogatja az egri stadion felújítását, így az egri futballistáknak is lehetősége nyílik arra, hogy színvonalas, modern körülmények között készüljenek és NB1-es csapatban játszanak, anélkül, hogy elhagynák a régiót.

Habis László hozzátette: az új létesítmény segíti majd az utánpótlás-nevelést, az iskolai és családi sportprogramok megrendezését is.