Felsőtárkány eddigi legnagyobb ipari fejlesztése kezdődhet el!

Kilencszázmillió forintból fejlesztik a Berva-völgyi iparterületet Felsőtárkányban, a beruházás közel félmilliárd forintos támogatáshoz jut a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából – jelentette be a helyszínen szerdai sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Felsőtárkány országgyűlési képviselője elmondta: a település történetének legnagyobb ipari projektje keretében felújítják a 27 hektáros terület infrastruktúráját, hogy növekedhessen a hasznosított terület.

A fejlesztés-sorozat a tervek szerint több száz új munkahely létrehozásához teremti meg a feltételeket – hangsúlyozta a honatya.

Felsőtárkány eddigi legnagyobb ipari fejlesztése kezdődhet el!

Szólt arról is, hogy a település polgármestere a helyi polgárokkal és a vállalkozásokkal egyeztetett a fejlesztési tervekről, ennek alapján született döntés az ipari park létrehozásáról, ami növeli a településen és a térségben élők foglalkoztatási esélyeit. Mindehhez hozzájárult a kormány 2012-es adósságkonszolidációja is, amelynek révén 30 milliós hiteltől szabadult meg az önkormányzat, így elhárult az akadály a beruházások elkezdése elől.

Mint Nyitrai Zsolt hozzátette: a sikeres félmilliárdos TOP-pályázat mellett nemrégiben újították fel 40 milliórt a területhez vezetető utat is.

Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere elmondta: a Berva-völgyi iparterület 27 hektárjából jelenleg 12 hektárnyit hasznosítanak, azt a részt, ahol az 1950-es évektől hadiipari gyár működött. Jelenleg mintegy 600 dolgozót foglalkoztat az egykori üzem épületeit és infrastruktúráját hasznosító mintegy 40 ipari termelő vállalkozás – ismertette. A polgármester elmondása szerint a várhatóan két év alatt megvalósuló fejlesztések megteremtik a terület teljes hasznosításának lehetőségét, amely a helyiadó-bevételek növekedését hozhatja, és így a község önkormányzata számára is jó befektetés.

Ezért a helyhatóság összességében mintegy 75 millió forint saját forrással is támogatja a programot, amelynek elektromoshálózat-fejlesztési eleméhez az érintett cégek hasonló nagyságrendű összeggel járulnak hozzá – közölte a polgármester.