Egymilliárdos fejlesztés az egri kórházban

Továbbra is folyamatos a fejlesztés a Markhot Ferenc Kórházban, idén több mint egymilliárdos támogatás valósul meg az intézményben, ahol anyagilag is ösztönzik a dolgozók megtartását, a fiatal szakembereket pedig ösztöndíjjal segítik abban, hogy az egri kórházban folytassák munkájukat – jelentette ki sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt.

TV Eger

A miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője megköszönte az orvosok, ápolók, mentősök áldozatos erőfeszítéseit, majd az országos és helyi eredményekről szólt. Egyebek mellett elmondta, hogy az utóbbi években 77 kórházat sikerült felújítani, 30 új mentőállomás épült meg, 97 pedig teljesen megújult. Ugyanakkor 516 új mentőautó állt szolgálatba a gyors és korszerű betegellátás érdekében.

Az egri kórház kapcsán Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, a közösen elért eredmények után is tovább folytatódik – idén újabb egymilliárd forint értékben! – az intézmény fejlesztése, modernizálása. A helyi cél, hogy a jövőben is minél több forrás álljon rendelkezésre a minőségi ellátás érdekében.

Egymilliárdos fejlesztés az egri kórházban

Mint hozzátette: nagy eredménynek könyvelhető el, hogy hosszú évek után a Hospinvest örökségének „köszönhető” probléma nyert megoldást, hiszen végre rendeződött a cafetéria-ügy. Az egyeztetések után 1200 dolgozó vehette fel járandóságát mintegy 270 millió forint értékben.

A másik fontos feladat – folytatta – a munkatársak megtartása és új, fiatal szakemberek felvétele, s ezen a területen is sikerült előre lépni annak ellenére, hogy maradtak még tennivalók. Így mindenképpen meg kell említeni a dr. Ringelhann Béláról elnevezett ösztöndíj-programot, amely segíti a rezidensek, fiatal orvosok helyzetét, és hozzájárul ahhoz, hogy ezek a szakemberek Egerben képzeljék el a jövőjüket. Eddig tizennyolcan írták alá ezt a megállapodást, de számuk – a kórház stabil gazdálkodásának köszönhetően – a jövőben mindenképpen növekedni fog – fejtette ki Nyitrai Zsolt.

Célunk, hogy az egri kórház korszerű berendezésekkel, kiváló szakemberekkel színvonalas ellátást nyújtson a helyi lakosságnak – tette hozzá a honatya.

Az egymilliárd forintot meghaladó összegű állami és uniós, valamint saját forrásból valósulnak meg fejlesztések idén a Markhot Ferenc Kórházban – jelentette ki a sajtótájékoztatón Vácity József, az intézmény vezetője.

Mint kiemelte: tavaly több, mint 30 közbeszerzési eljárást folytattak le, a munkák egy része elkészült, illetve jelenleg is tart. Az elmúlt bő fél évben mintegy 916 millió forint értékű infrastrukturális fejlesztés, valamint eszközbeszerzés valósult meg, vagy fejeződik be hamarosan – tette hozzá.  Megjegyezte: mindezt több, országosan is példaértékű kezdeményezésükhöz hasonlóan az intézmény stabil, kiegyensúlyozott pénzügyi helyzete és munkatársi közössége tette lehetővé.