Nyitrai minden egrit képvisel majd az Országgyűlésben

Az országgyűlési választások sikeréről, valamint az elkezdett fejlesztésekről, tervekről beszélt az Eger TV Fogadóóra című műsorában Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, aki ismét elnyerte választói bizalmát.

TV Eger

Nyitrai Zsolt elégedetten szólt arról, hogy a választókerületben kimagasló volt a részvételi arány, 10 szavazóból 7 polgár élt demokratikus jogával. Ez a győzelem pedig  – tette hozzá – nagy felhatalmazást ad az Országgyűlésnek, a képviselőnek és a kormánynak is. „Azoknak is köszönöm a részvételt, akik nem rám adták a voksukat és persze azoknak is, aki rám és a Fideszre szavaztak” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a választások során a bevándorlást támogató politika elutasításával, a biztonsággal, valamint az elért gazdasági eredményekkel, a fejlődés folytatásával kampányolt – az eredményeket látva – sikerrel. Mind a lakosság, mind a vállalkozások – ami munkahelyeket teremt – számára is fontos a biztonság. Eger és a térség turizmusa szempontjából pedig szintén elengedhetetlen, hogy Magyarország és közvetlen környezetünk a béke szigete maradhasson.

Az interjú során Nyitrai Zsolt elmondta azt is, hogy míg az ellenzék magával foglakozott, addig a Fidesz álláspontja mindvégig világos volt. A győzelem mértékére jellemző, hogy hogy akkor is győztünk volna, ha az összes párt összefog ellenünk! A rekordszámú szavazó – több mint 27 300 ember – nagy többsége megértette, mi a tétje április 8-ának: a biztonság és az elért eredmények megtartása.

A honatya szólt arról, hogy az EU és az ENSZ továbbra is támadja majd a magyar kormányt, ennek pedig az a legfőbb oka, hogy még a 2019-es európai parlamenti választások előtt deklarálni akarja a migrációt segítő törvényeket, mert látják, hogy az idő ellenük dolgozik: gondoljunk csak a legutóbbi német, osztrák vagy olasz választásokra, ahol szintén megkérdőjelezték az unió bevándorlási politikáját.

A térség fejlesztései kapcsán Nyitrai Zsolt kijelentette: a jövőben is szorosan együttműködik a térség 27 polgármesterével, hiszen csak velük szövetségben lehetnek sikeresek a jelen és a jövő beruházásai.

A képviselő külön is kitért az egri vár nagyszabású rekonstrukciójára, amelyről elmondta: egy híres, szimbolikus helyről van szó, amelyet Nemzeti emlékhellyé nyilvánítottak. Célunk az, hogy az egriek és természetesen a turisták még jobban vegyék birtokukba ezt a különleges történelmi helyszínt, és ne csupán múzeumként, hanem rendezvények, fesztiválok otthonaként is gondoljanak a magyar vidék leglátogatottabb kulturális intézményére. Ezt a célt szolgálja az a nemrégen tett bejelentés, miszerint panoráma lift épül, amely a várba viszi majd az érdeklődő látogatókat, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra – fejtette ki a képviselő.

Kétségtelen – szögezte le interjújában Nyitrai Zsolt -, hogy a térség legnagyobb, történelmi léptékű fejlesztése az Egert az autópályával összekötő M25-ös összekötő út megvalósulása, melynek munkálatai már javában folynak.

Mint emlékeztetett, hosszú évtizedek várakozása és a szocialista kormányok üres ígérgetései után végre megkötötték azt a megállapodást Orbán Viktor miniszterelnökkel, melynek nyomán végleg eldől az út sorsa. Így gyorsabban, biztonságosabban érhetjük el a fővárost, illetve Egert, ami a beruházók és turisták számára is nagyon kedvező fejlemény, de a legtöbbet természetesen a térség profitál majd belőle.

További jó hír, hogy a legutóbbi miniszterelnöki látogatáson Orbán Viktor ígéretet tett egy elkerülő szakasz építésére, amely tehermentesíti Eger forgalmát. Így lesz Eger egy nemzetközi mércével is korszerű közlekedési központ, amely a tömegközlekedési hálózatok találkozási pontjaként szolgál majd a jövőben – tette hozzá.

Az interjú végén Nyitrai Zsolt ismét megköszönte a bizalmat és azt ígérte, hogy minden  egrit képvisel majd a Parlamentben.