Teqball asztal a Felsővárosban: Egerben mindenki lehet focisztár!

A kormány sporttal kapcsolatos három fő célkitűzésének – mindennapos testmozgás az iskolákban, nemzetközi versenyek rendezése, az infrastruktúra fejlesztése – mindegyikében sokat lépett előre Eger, tehát jó úton halad a város – jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője a felsővárosi teqball asztal átadásán.

TV Eger

A bemutatóval egybekötött átadón Nyitrai Zsolt kifejtette a kormány legfőbb prioritásait a sport területén. Elmondta, hogy ma már 1,2 millió gyermek mozog naponta a testnevelés órákon, ugyanakkor nemzetközi színvonalú versenyeket rendezünk, mint a vizes világbajnokságon is kiderült, kiváló szervezők vagyunk, a sikeres rendezvények pedig javítják országunk imázsát. Mint hozzátette, a harmadik nagy feladat, a sport infrastruktúrájának folyamatos kiépítése és felújítása.

Teqball asztal a Felsővárosban: Egerben mindenki lehet focisztár!

Ezen célkitűzések megvalósítása – folytatta – jól halad Egerben is: folyik a Nemzeti Vízilabda és Úszóközpont megvalósítása, amely a Modern városok program keretében zajlik. A százéves hagyománnyal rendelkező sportegyesület rengeteg világhírű úszót és vízipólóst adott az országnak és a világnak, így természetes, hogy Eger méltó a nagy nemzetközi versenyek szervezésére.

Nyitrai Zsolt megemlítette: a városi közgyűlés fideszes frakciójának javaslatára, a 2017. évi költségvetés tárgyalásakor két teqball asztal kialakítását kezdeményezte. Az egyik a Termálfürdőben szolgálja a vendégek kikapcsolódását, a felsővárosi asztal pedig valamennyi egri számára biztosítja a sportolás lehetőségét.

Habis László, a megyeszékhely polgármestere szólt a város további sporthoz kapcsolódó fejlesztésekről, egyebek mellett a szeptemberben elkészülő új Bárány uszodáról, a folyamatosan modernizálódó Körcsarnokról, a megújult asztalitenisz csarnokról, a korszerű futópályával, valamint a világítással teljesen újjáépült Szentmarjai Tibor városi stadionról.

Martonné Adler Ildikó sportügyekért is felelős alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője örömének adott hangot, amiért új attrakcióval gazdagodhattak a felsővárosiak, a teqball asztalt ugyanis  az amatőrök is használhatják majd, ez pedig a szabadidő hasznos eltöltése mellett összehozhatja a különböző generációkat is.

Mint megtudtuk, a magyar fejlesztésű találmány az asztalitenisz és a foci „keresztezéséből” létrejött eszköz javítja a játékosok technikáját és kreativitását, s világszerte is egyre népszerűbb.

Az átadó után rövid bemutatóra is sor került, ahol a jelenlévők megnézhették, milyen új lehetőségeket teremt a labdarúgásban a teqball asztal.