Elismerések az ország születésnapján

Augusztus 20-a, államalapításunk ünnepe alkalmából Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elismeréseket nyújtott át a Líceum épületében megrendezett ünnepségen.

TV Eger

Mint Nyitrai Zsolt elmondta, ezen az ünnepen azon honfitársaink munkáját ismerjük el, akik elősegítik hazájuk, városuk, falujuk fejlődését, életútjukkal pedig személyes példát mutatnak környezetükben, szakmai tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárulnak a térség további fejlődéséhez.

Elismerések az ország születésnapján

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselői oklevelet adott át Kurdiné Nagy Klárának, a Kurdi Family Pék Kft. cégvezetőjének.

Elismerések az ország születésnapján

A pékdinasztia a 2000-es évek eleje óta működteti üzemét Andornaktályán. A családi vállalkozás elkötelezett híve az egészséges táplálkozásnak, a kézműves és hagyományos termékek előállításának. Termékeik kiemelkedő minőségét bizonyítja, hogy idén immár negyedik alkalommal sikerült elnyerniük az Ország Kenyere címet megelőzve ezzel a nagyobb pékségeket, tovább öregbítve a térség és a település jó hírnevét.

Elismerések az ország születésnapján

Ugyancsak országgyűlési képviselői oklevelet vehetett át Borza József hat danos kyokushin mester. Az európai kyokushin élet meghatározó alakja, világszerte elismert szakember. Az évek során sajátos küzdőstílust alakított ki, amelynek ismertető jegyei egri tanítványain is felfedezhetők. A sportember az ország és Heves megye jó hírét vitte a világban, hiszen tanítványai több alkalommal álltak dobogón nemzetközi versenyeken, három évtizedes pályafutása alatt pedig harmincnál is több fekete öves tanítványt nevelt ki.