Claudia Cardinale találkozott egri rajongóival!

Egerben megkezdődött az Egri Klasszikus Film Maraton, mely öt napon át nyújt igényes szórakozást a rendezvényre látogató filmbarátoknak és a mozi szerelmeseinek. A Kepes Központ előtt felállított színpadon tartott megnyitó díszvendége Claudia Cardinale volt.

TV Eger

Az összegyűlt tömeg nagy szeretettel fogadta az olasz világsztárt, aki olyan több generáció által ismert filmekben szerepelt, mint a 8 és 1/2 vagy a Volt egyszer egy Vadnyugat című alkotások.

A színésznő nagyon közvetlen és barátságos volt, nagy lelkesedéssel és örömmel üdvözölt mindenkit, aki a kedvéért látogatott el a találkozóra: jelképes “csóközönnel” köszöntötte a  közönséget.

Claudia Cardinale találkozott egri rajongóival!

Ráduly György, a Magyar Nemzeti Filmarchívum igazgatója a megnyitón elmondta azt is, hogy a tavaly a fővárosban megrendezett film maraton célja, hogy a mozik vásznain “nagyban” is bemutassák a felújított magyar és külföldi alkotásokat.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, aki néhány napja bejelentette Claudia Cardinale érkezését, az említett sajtótájékoztatóján elmondta: feladatunk, hogy Eger minél több országos eseménynek adjon otthont, a megyeszékhely pedig minél több produkcióval jelenjen meg Budapesten. Fontos cél, hogy továbbra is nemzetközi hírességek érkezzenek Egerbe, erre remek alkalom a film maraton megrendezése, amelynek sztárvendége Claudia Cardinale.