Újabb támogatás érkezik Egerbe: 460 millió a vár felújítására!

Az esztendő végén újabb jó hírt oszthatok meg az egriekkel, a kormány döntése alapján ugyanis újabb, ezúttal 460 milliós támogatás érkezett az egri vár rekonstrukciójának folytatására – jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője. A támogatás kapcsán hozzátette, hogy van, aki Budapestről tüntetőket hoz a városba, mi pedig pénzt, fejlesztési forrásokat és lehetőséget hozunk Budapestről Egerbe.

TV Eger

Nyitrai Zsolt elmondta, az év vége közeledtével érdemes összegezni azokat a döntéseket, amelyek réven eddig nem látott nagyságú pénzösszegek érkeztek a városba és térségébe. Mindez azt jelenti, hogy az egriek – mint eddig is – a jövőben is számíthatnak a kormány segítségére – tette hozzá.

Újabb támogatás érkezik Egerbe: 460 millió a vár felújítására!

Az idei év eredményei kapcsán a képviselő szólt az intermodális közlekedési csomópont előkészületi munkáinak elkezdéséről, az Egert az autópályával összekötő M25-ös út északi ütemének átadásáról és használatba vételéről, ennek kapcsán pedig az egriek nyugalmát szolgáló elkerülő út megvalósulásáról. Beszélt ugyanakkor arról az egymilliárdos egri támogatási csomagról is, amely lehetőséget biztosít a déli ipartelep, a vár, valamint a gyógyvízhálózat fejlesztésre és annak a panorámaliftnek a megépítésére, amely a turistákat juttatja fel a várba.

Nyitrai Zsolt bemutatta a legújabb Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározatot, amelynek alapján 460 milliós támogatást kap a város az egri vár további rekonstrukciójára. Papírunk van tehát arról, hogy a kormány az egriek mögött áll, míg van, aki Budapestről tüntetőket hoz a városba, mi pedig pénzt, fejlesztési forrásokat és lehetőséget hozunk Budapestről Egerbe.

Habis László, Eger polgármestere a beruházás részleteiről elmondta: elindulhat a Varkoch-kapu és környezetének teljes felújítása, amely a városképre is kedvező hatással lesz. Ugyanakkor egy látogatóközpontnak és különböző rendezvényeknek otthont adó 70 fős terem is épül majd meghosszabbítva ezzel idegenforgalmi szezont.

A polgármester bejelentette, hogy Fekete Péter, az EMMI államtitkára megerősítette a közgyűlés döntését, így 2019. január 1-jétől Ringert Csaba vezetheti majd a Dobó István Vármúzeumot.

Az új igazgató megköszönte a bizalmat, majd szólt arról: mindent megtesz azért, hogy a következő 3-4 év nagy léptékű fejlesztései sikeresek legyenek tovább növelve a látogatók számát.