EVAT – Rezsicsökkentés

A Fidesz-KDNP 2010-es kormányra kerülése óta a rezsicsökkentés az egyik legfontosabb stratégiai célkitűzés. Az energiacégekkel szemben a kormány az emberek oldalára állt: emiatt, valamint  a folyamatos energetikai fejlesztések következtében ma egy család évi 170 ezer forinttal kevesebbet fordíthat ezekre a költségekre – jelentette ki Nyitrai Zsolt az EVAT Zrt. Malomárok utcai új kondenzációs kazánház avatásán.

TV Eger

Eger országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott az egri projektzáró rendezvényen elmondta: a lakosság számára az energiaárak nagyon fontosak, hiszen a mindennapi kiadásaik jelentős részét képezik. Mint emlékeztetett, 50 év folyamatos áremelkedése után 2010-ben az energiacégekkel szemben a polgárok mellé állt a kormány, így 2012-től 25 százalékos rezsicsökkentést hajtott végre a gáz-, a villany- és a távhőszolgáltatás területén.

EVAT - Rezsicsökkentés

Nyitrai Zsolt hozzátette: a döntés következtében összesen 1400 milliárd forint maradt a családoknál, 6 év alatt 46 százalékkal csökkent a háztartások tartozása, és 52 százalékkal lett kevesebb a szolgáltatásokból kikapcsolt otthonok száma.

Összességében – folytatta a képviselő – egy család 170 ezer forintot takaríthatott meg ebben az időszakban, hiszen 8 éve nem emelkedtek a közüzemi díjak, s amíg a Fidesz-KDNP van kormányon, nem is fognak – hangsúlyozta a honatya.

EVAT - Rezsicsökkentés

Habis László, a város polgármestere köszöntőjében arról szólt, hogy 5 ezer lakás és ezer lakás ellátásának megfelelő intézmény kap távhőt és meleg vizet az EVAT Zrt.-től, így a most átadott 300 milliós beruházás közvetlenül érinti az itt élő embereket. A gazdaságossági szempontok mellett a környezetvédelmi célkitűzéseket is figyelembe vették, hiszen Egerben a mostani fejlesztéssel is tisztább lesz a levegő.

Turcsányi Dániel alpolgármester mindehhez hozzátette: a társaság eredményes munkája és stabil gazdálkodása olyan kedvező helyzetet teremtett, melynek következtében a tavalyi évben a város cége 430 milliós értékben valósított meg beruházásokat a közösség számára.

Az elmúlt 4 esztendő sikeres gazdálkodása kapcsán elmondta, hogy az említett időszakban az EVAT üzemi eredménye háromszorosára – 56 millióról 200 millió forintra – nőtt, a 2015-ben meglévő hitelállománya pedig 211 millió forintról 56 millióra csökkent. Mindezt úgy érték el, hogy eközben az utóbbi fél évtized legjelentősebb beruházásait hajtották végre s két sikeres nagyprojektet is lezártak – tette hozzá az alpolgármester.

A munka folytatódik, a társaság jó úton halad, hiszen az idén is több mint 100 milliós üzemi eredményre számítanak, mindez pedig alapot adhat arra, hogy folytatódjanak a város fejlesztései – mondta Turcsányi Dániel.