A bevándorlás helyett a magyar családokat támogatjuk!

A magyar kormány a családvédelmi konzultáción megismerve az emberek véleményét úgy döntött, hogy stratégiai feladatnak tekinti a családok támogatását, ezért nem a bevándorlókat, hanem a gyermeket vállaló fiatalokat segíti a családvédelmi akcióterv intézkedéseivel, kedvezményeivel – jelentette ki Nyitrai Zsolt Besenyőtelken, a felújított óvoda, bölcsőde és az Egészségház avató ünnepségén.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Besenyőtelek országgyűlési képviselője elmondta: a kormány stratégiai célja a magyar családok támogatása, hiszen a családvédelmi konzultáció alkalmával beérkezett 1 millió 300 ezer kérdőívben egyértelmű vélemény fogalmazódott meg: a támogatás nem a bevándorlóknak, hanem a magyar családoknak jár.

Ezt követően készült el a családvédelmi akcióterv, amely számos új kedvezményt, támogatási formát vezetett be – tette hozzá.

A bevándorlás helyett a magyar családokat támogatjuk!

A Családbarát ország program keretében a családok megsegítése számos új formával bővült. Ezek közé tartozik az otthonteremtési támogatás (CSOK), a nagycsaládosok által igényelhető autóvásárlási kedvezmény, a bölcsődeépítési terv, amelynek eredményeképpen három év alatt 21 ezer bölcsőde épül Magyarországon, de ide tartozik a nagyszülői gyes bevezetése is. Ilyen nagyszabású családtámogatási rendszer még soha nem épült ki hazánkban. Mindent megteszünk azért, hogy még több gyermek szülessen az országban, hiszen csak így maradhat fenn a magyar nemzet!

A bevándorlás helyett a magyar családokat támogatjuk!

Legalább ilyen fontos – folytatta a képviselő – a Magyar falu program elindítása, amely az ötezres lélekszám alatti településeket hivatott támogatni. Ennek célja megállítani az elvándorlást, sőt új munkahelyek létesítésével, az infrastruktúra fejlesztésével elérni, hogy új lakók érkezzenek a településre. Örömmel mondhatom el, hogy Besenyőtelek is bekerült a programba, így a településen is igénybe vehető a falusi CSOK, így érdemes mindenkinek elgondolkodnia azon, hol képzeli el az életét – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

A honatya szólt arról is, hogy 2012-ben a kormány 10 milliós adósságtól szabadította meg Besenyőtelket, így lehetőség nyílt a fejlesztések tervezésére, elindítására, most pedig itt állunk a közel 100 százalékos támogatottságú, 65 millió forintból felújított intézmények előtt, amely az utak és az iskola rekonstrukciójával együtt segít a helyieknek abban, hogy minőségi javulás következzen be mindennapi életükben.

Bozsik Csaba polgármester köszöntőjében emlékeztetett arra, a helyiek már 1910-ben felismerték, hogy szükség van az óvodára, ezért az évtizedek során egyre több helyet teremtettek a kicsik számára. Legutóbb 2016-ban 10 milliós költséggel napelemet kapott az épület, míg most egy 40 milliós beruházásnak örülhet a falu apraja-nagyja, amelyre már régóta vártak a besenyőtelekiek, ám most megvalósult az álmuk.