Újra Habis László az egri Fidesz polgármesterjelöltje

A Fidesz egri csoportjának tisztújító ülésén egyhangúlag Habis Lászlót, jelenlegi városvezetőt választották meg polgármesterjelöltnek – jelentette be egri sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

TV Eger

Nyitrai Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke elmondta: az immár 13 éve polgármesterként tevékenykedő Habis Lászlót indítja az őszi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP pártszövetség. Emlékeztetett arra is, hogy az európai parlamenti választáson rekordrészvétel mellett a Fidesz-KDNP rekordgyőzelmet aratott; Egerben mind a 47 szavazókörében a Fidesz-KDNP nyert. „Az egri polgárok amellett, hogy a biztonságra voksoltak, arra is szavaztak, hogy ne torpanjunk meg, és folytatódjék az a fejlődés, ami elkezdődött” – jelentette ki.

Újra Habis László az egri Fidesz polgármesterjelöltje

Nyitrai Zsolt szerint az önkormányzati voksoláson az egri polgároknak két világkép között kell választaniuk: a Fidesz-KDNP képviselte folyamatos fejlődés vagy a Jobbik, és „csatolt részei” által megtestesített tehetetlenség és cselekvőképtelenség között.

Októberben arról kell dönteni, hogy a 13 éve tartó egyértelmű fejlődési úton menjenek tovább a dolgok, ami Habis László nevéhez köthető, vagy azon, amit az ellenzék, az általuk most is alkalmazott rombolással, riogatással és hangulatkeltéssel” – hangsúlyozta az egri honatya.

Újra Habis László az egri Fidesz polgármesterjelöltje

Habis László polgármester arról beszélt, hogy a város soha nem látott módon fejlődik. Szakmai tapasztalata, illetve az országgyűlési képviselővel, valamint a kormánnyal való jó együttműködés lehet a garancia a további fejlődésre – mondta.

A polgármester az M25-ös gyorsforgalmi út befejezését, valamint a már elnyert több tízmilliárd forintos fejlesztés megvalósítását nevezte programja legfontosabb részének. Megkezdődött egy új elkerülő út építésének előkészítése is – közölte a sajtótájékoztatón az egri városvezető. Kifejtette: a fiatalokkal való folyamatos párbeszéd, illetve a szépkorúakkal való törődés is fontos része a terveinek. „Mindez természetesen az egriekért történik.”

Mint összefoglalta, programját három vezérelv mentén kívánja megvalósítani. Ezek: a megkezdett beruházások eredményes befejezése, új pénzügyi források biztosítása, valamint az  egriek életminőségének folyamatos javítása.