A választás tétje településeink jövője!

A társadalom csoportjaival folytatott párbeszédről, a nyugdíjasok támogatásáról, valamint a közelgő önkormányzati választások tétjéről is beszélt Nyitrai Zsolt a Trend FM rádió „A Nap Vendége” című műsorában.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: a magyar kormány rendkívül fontosnak tartja a folyamatos párbeszédet a választókkal, mert ezt tekintik közéleti tevékenységük „lelkének.” A konzultációk tették lehetővé, hogy a választásokon elnyerjék az emberek bizalmát – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva beszélt a nyugdíjasoknak kiutalt 9 ezer forintnyi rezsiutalványról, amely jelzi: hálával tartoznak ennek a korosztálynak, hiszen ők építették fel nekünk az országot. Még 2010-ben szövetséget kötöttek a két és félmilliónyi időskorúval, miszerint ha az ország gazdasága jól fejlődik, évente nyugdíjprémium, valamint más juttatások illeti meg a nyugdíjasokat.

Nyitrai Zsolt az ellenzéki vádakkal kapcsolatban – miszerint így szavazatokat „vásárolnak” a választások előtt – hangsúlyozta: ezzel a kijelentéssel megsértették a nyugdíjasokat! Az ellenzék állítása azért sem igaz, mert nem csak a voksolások előtt, de nagyobb ünnepek (Karácsony, Húsvét) alkalmával is támogatják utalványokkal a szépkorúakat. Ezek gesztusok, a hála jelei – fejtette ki.

A közelgő önkormányzati választások kapcsán Nyitrai Zsolt elmondta: a voksolás legfontosabb tétje az, hogy az emberek saját környezetében befejeződnek-e a már elkezdett beruházások, de ugyanilyen fontos az is, hogy a következő öt évben indulnak-e újabb fejlesztések. A folyamatos párbeszéd a lakossággal, a tapasztalt települési szakemberek, a jó együttműködés a kormánnyal biztosítékot jelentenek arra, hogy továbbra is érkezzenek források, hogy folytatódhasson az ország fejlődése.