Csak együttműködéssel fejlődhet Eger és a megye!

Nyitrai Zsolt meghívására Egerbe látogatott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az Egri Polgárok Házában sajtótájékoztatón beszélt a közelgő választások tétjéről, valamint az egri és megyei vezetőkkel folytatott tárgyalásáról.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője a vendég köszöntésekor elmondta, Eger és Heves megye eredményeiről és terveiről folytattak megbeszéléseket.

Az egyeztetés kapcsán Gulyás Gergely egyebek mellett elmondta: legfontosabb feladatának tartja, hogy támogassa Habis László egri városvezető, valamint dr. Juhász Attila Simon Heves megyei közgyűlési elnökjelölt megválasztását a 11 nap múlva esedékes önkormányzati választáson.

Csak együttműködéssel fejlődhet Eger és a megye!

Habis Lászlóról szólva kifejtette, 9 év tapasztalata garanciát jelent arra, hogy Egerben folytatódjon a fejlődés, melyek közül kiemelkedik a megyeszékhelyt az autópályával összekötő M25-ös építése, amelyet jövő nyáron adnak át a forgalomnak.

A polgármesterre már honatyaként is úgy tekintettek az Országgyűlésben, mint a közgazdasági tudományok kiváló gyakorlójára, kevés olyan város van Magyarországon, amelyet a tervezéshez és a gazdálkodáshoz ilyen szinten értő szakember vezet, nem véletlen tehát, hogy Eger gazdasági mutatói kiválóak, ezért is kérem a helyieket, hogy támogassák őt október 13-án – fejtette ki Gulyás Gergely.

Csak együttműködéssel fejlődhet Eger és a megye!

Zajlik a vita arról – folytatta –, hogy előnyt jelent-e, ha kormánypárti polgármestere van egy településnek, abban mindenesetre egyetérthetünk, hogy ez lehet nem hátrány. Mindazonáltal mára egy sajátos helyzet alakult ki, az ellenzék háborúnak tekinti a kampányt, nem pedig helyi ügynek. Őket csak az érdekli, hogy hídfőállásokat szerezzenek a 2020-as országgyűlési választásokra. Ez a magatartás viszont biztosan nem tesz jót a városoknak, településeknek. Eger és Heves megye együttműködése a kormánnyal azt bizonyítja, hogy komoly eredményeket csak partneri kapcsolatokkal lehet elérni.

Az ellenzék szövetségéről szólva kiemelte: mára eljutottunk odáig, hogy a korábban a Jobbikot nácizó Gyurcsány Ferenc és a szocialistákat, illetve Gyurcsányt hazaárulózó Sneider Tamás szövetséget kötöttek. Az „elvtelenségi versenyben” aranyérmes Heves megyei ellenzék ma elmondhatja magáról, hogy az országban csupán két megyében jött létre ilyen koalíció! – jelentette ki Gulyás Gergely.

Csak együttműködéssel fejlődhet Eger és a megye!

A miniszter arra biztatta Eger és a megye lakóit, vegyenek részt a választásokon, ha fontos számukra lakóhelyük további fejlődése.

Habis László arról beszélt, hogy két üzenettel vágtak neki a kampánynak, ezek az „Együtt működik!”, illetve „A fejlődés velünk folytatódik!”. Mindez vonatkozik a városlakókra, a vállalkozókra, illetve magára a kormányra is.

Mint elmondta, az elmúlt 5 esztendőben 40 milliárdos támogatás érkezett Egerbe, s ha ehhez hozzávesszük az M25-ös út építését, több, mint 100 milliárd forintnyi a támogatási keret. Ha  ezeken túl számba vesszük a már tervezés alatt álló elkerülő út megvalósítását, akkor kijelenthetjük:  ilyen fejlesztési lehetőségeket Eger még soha nem kapott a kormánytól – tette hozzá.

Hiszek abban, hogy ezeket az infrastrukturális beruházásokat és az általam vezetett önkormányzatot a kormány ugyanúgy támogatja majd, mint az elmúlt 5, illetve 9 esztendő során – hangsúlyozta Habis László.

Dr. Juhász Attila Simon szólt arról, hogy a megyei közgyűlésnek sikerült 2010-től eltakarítani azokat a romokat, melyeket a szocialista közgyűlés hagyott örökül. Külön is kiemelte a Hospinvest kórházi tevékenységét, amely után 850 milliós adósságot kellett törlesztenie a megyének. Azóta a fejlődés útjára léptünk, ez köszönhető annak is, hogy a kormány a megye mellé állt, amikor ezeket a romokat kellett eltakarítani.

Nagyobb figyelmet kaptak a kistelepülések is, hiszen például Szarvaskőn – kormányzati támogatással – egy 300 milliós beruházás nyomán végre megoldódott a szennyvízelvezetés problémája. Meggyőződésem, hogy ezt a segítséget a jövőben is megkapja a megye, hiszen egy fideszes vezetésű kormány, egy fideszes vezetésű önkormányzat és polgármester együtt hatékonyan segítheti a további fejlődést – szögezte le dr. Juhász Attila Simon.