M25: Jól halad a kivitelezés

 Jövő ilyenkorra már megvalósult az egriek több évtizedes álma, nevezetesen az M25-ös út formájában összekötjük Egert az autópályával – jelentette ki keddi napirend utáni parlamenti felszólalásában Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

ELNÖK: Napirend utáni felszólalásra jelentkezett Nyitrai Zsolt képviselő úr, a Fidesz képviselőcsoportjából: „Aktuális ügyek” címmel. Képviselő úr, öné a szó.

NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen a szót és a lehetőséget. Egy, az Egert és térségét, az egri és környékbeli polgárokat érintő nagy jelentőségű ügyben kértem napirend után szót és lehetőséget.

Örömmel jelentem, hogy jövő ilyenkorra már megvalósult az egriek több évtizedes álma, nevezetesen az M25-ös út formájában összekötjük Egert az autópályával. Az Eger-Budapest távolság így lerövidül, az út biztonságosabbá, gyorsabbá válik, jövő nyártól már használhatják a polgárok. Még több turista, még több vállalkozás érkezhet majd a régióba, több bevételhez juttatva ezáltal az egri és környékbeli családokat, vállalkozásokat. A közvetlen autópálya-összeköttetéssel még több embernek tudjuk megmutatni azt, amire mi büszkék vagyunk, történelmi, egyházi emlékeinket, az egri borvidéket és a gyógyító vizeinket.

Ezt az utat, amelyet eddig minden kormányzat megígért, tisztelt képviselőtársaim, a mostani kormány meg is valósítja; megígértük, megcsináljuk. A kivitelezés jól halad, magas szakmai színvonalon, a határidőket tartva. Mára már túl vagyunk a munka felén, még egyszer ennyi, és elérjük a célt.

Az egri és környékbeli polgárok képviseletében hadd köszönjem meg itt, a magyar Országgyűlés nyilvánossága előtt az M25-ös utat Magyarország Kormányának, a kivitelezőnek, az építkezésen dolgozó szakértőknek, a munkásoknak pedig az előrehaladást. Kívánom, hogy a még hátralévő munkálatokat is jó minőségben és határidőben végezzék el. Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket.