2020: az országépítés folytatódik

A kormány 2020-ban is tovább folytatja a 2010-ben elkezdett országépítő munkáját: idén is a biztonság, a gazdaság és a családok védelmét tekintik a legfontosabbnak, a célok Magyarország, Heves megye és Eger polgárainak boldogulását szolgálják – jelentette ki egri évnyitó sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt.

Eger Hírek

Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta, a kormány az idei évben tovább gyorsítja majd az országépítő munkáját három fő célkitűzés mentén. Ezek: a gazdaság és a biztonság további erősítése, valamint a családok életének támogatása.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, az idén is alapvető prioritás a határok védelme, ezért kétszer annyi katona, rendőr és polgárőr védi ezeket a szakaszokat. Ugyanakkor tovább küzd a kormány az illegális bevándorlás megakadályozásáért, valamint a keresztény kultúra védelméért. Ezeket a célokat ugyanakkor az egész hazai ellenzék elutasítja, így ezen értékeket csakis a kormányzó pártok képviselik Magyarországon – jelentette ki.

Az idei év fontos feladata a hazai falvak, kistelepülések támogatása, az ott élő emberek, komfortérzetének, életminőségének javítása. Célul tűzik ki a falvakat a városokkal összekötő utak felújítását mintegy 400 kilométer hosszúságban, valamint a Falusi Civil Alap megteremtését 5 milliárd forint értékben, ami ugyancsak a helyi közösségeket erősítik majd.

Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy sor kerül a kórházak kórtermeinek, várótermeinek mosdóinak felújítására az egész országban, de új nővérszállók is épülnek majd. Szeretné a kormány elérni azt is, hogy bármely településről 30 percen belül elérhetővé váljon egy négysávos autóút, javítva ezzel az emberek közlekedési körülményeit.

Az idén elindul az a program, amelynek keretében a 9-11. osztályos tanulók külföldön tökéletesíthetik idegennyelv-tudásukat, miközben a nyelvtanfolyam, a szállás, az utazás költségét teljes egészében a kormány állja – tette hozzá a miniszterelnöki megbízott

Nyitrai Zsolt elmondta, 2020-ben is folytatódnak a béremelések: az ápolók, védőnők januárban 14 százalékos, novemberben 20 százalékos emelésben részesülnek. A szakképzésben dolgozó pedagógusok pedig 30 százalékkal keresnek majd többet, de tovább nő a katonák, a rendőrök bére is, mint emlékezetes, tavaly év végén 500 ezer forintos járandóságot kaptak a polgárok biztonságát védő testületek tagjai.

Idős honfitársainkról szólva elmondta, először 2017-ben nyílt arra mód, hogy a gazdaság jó teljesítménye kapcsán nyugdíjprémiumot fizessenek a szépkorúaknak, ez a gyakorlat folytatódott, és minden esély megvan arra, hogy idén is lesz ilyen kifizetés.

2020_az_orszagepites_folytatodik_b

A célok közé tartozik az is, hogy egyszerűsödjön az ügyintézés a vállalkozások és az állampolgárok számára is a közigazgatásban, ennek eredményként 700 eljárás lett egyszerűbb – fogalmazott a honatya.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett: 2010 és 2019 között 6 ezer kilométernyi útszakaszt újítottak fel, ám számunkra talán a legfontosabb fejlemény az, hogy nyáron birtokba vehetjük az Egert az autópályával összekötő M25-ös utat. A több évtizedes várakozás után megvalósuló fejlesztés rövidebbé és biztonságosabbá teszi a közlekedést a Heves megyei, az egri lakosok, de az idelátók számára is.

A kormány tehát 2020-ban is folytatja országépítő munkáját, teljesíti célkitűzéseit, és továbbra is Magyarország polgárainak biztonságáért és jólétéért dolgozik! – jelentette ki Nyitrai Zsolt.