Rejtett kincsünk van

Több mint 300 kiállítóval találkozhatunk itt a Hungexpon, akik 17 országból érkeztek hozzánk – jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, az idén 27. alkalommal megrendezett FeHoVá-ról készített kormányzati videóban, amelyben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mellett Reviczky Gábor és Trokán Péter is megszólalt.


Magyarország Kormánya

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormánya Facebook-oldalán közzétett videóban a 27. FeHoVá-ról jelentkezett. Elmondta, hogy ez a horgászok és a vadászok szezonnyitó nagyrendezvénye, ahol 17 ország 300 kiállítójával találkozhatunk idén a budapesti Hungexpon. Hozzátette, ezekben a napokban több mint 60 ezren fogják látni majd ezt a kiállítást.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes emlékeztetett, hogy Magyarország vadászati nagyhatalom, ez így volt mindig is, Ázsiából hozott örökségünk. Például a Gesta Hungarorum azt írja, hogy a magyarok minden más nemzetnél jobb vadászok.

Beszélt továbbá a jogszabályi változtatásokról és a vad-, valamint a halhús fogyasztás fontosságáról: „A fegyvertartási törvényünk, mind a sportlövők, mind a vadászok számára életszerű és észszerű. A vadászati törvényünk ma Európa legjobb vadászati törvénye. Látni kell azt, hogy a hal és a vad, az a legegészségesebb élelem. Tehát következésképpen, abszolút bio, nem zsíros, a létező legegészségesebb. Hasonlóképpen a hal. Ezt az erőforrást, ami egészséges, a természet maga adja, ezért minél inkább bevonjuk az étkeztetésbe, beleértve a közétkeztetést is.”

Az a több százezer külföldi aki idejön, nem csak vadászni fog és nem csak a világkiállítást nézi meg, hanem szállodát vesz igénybe, étterembe megy, tehát a turisztikai bevételeket is növeli – zárta gondolatait Semjén Zsolt.

Rejtett kincsünk van

Reviczky Gábor, horgász- és a magyar erdők nagykövete megemlítette, hogy az elmúlt években Magyarország nagyhatalommá vált a sporthorgászatban, több világversenyen is az első helyeket foglaljuk el.

„A legeslegjobb dolog a horgászat, maradjunk ennyiben. Abban tulajdonképpen minden komponens nagyon jólesik” – mondta Trokán Péter színművész és horgásznagykövet, aki a természetvédelem fontosságára felhívta figyelmünket: „Az emberek által okozott szemetet a természet nem tudja eltakarítani, megoldani, arra nekünk kell odafigyelni. Minden percben, minden nap, a horgászat minden órájában tudnunk kell azt, hogy erre vigyáznunk kell. Senki más nem vigyáz rá, csak mi.”