M25: Megígértük, megcsináltuk!

Hosszú-hosszú évtizedek várakozása és ígérgetése után megvalósult a nagy álmunk, az M25-ös úttal összekötöttük Egert az autópályával – jelentette ki keddi napirend utáni parlamenti felszólalásában Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője.


Országgyűlés

NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Eger és térsége országgyűlési képviselőjeként kértem a napirend utáni felszólalás lehetőségét.

A magyar Országgyűlés nyilvánosságán keresztül kívánom tájékoztatni önöket, valamint Eger és térsége lakosait, hogy hosszú-hosszú évtizedek várakozása és ígérgetése után megvalósult a nagy álmunk, az M25-ös úttal összekötöttük Egert az autópályával.

Az utat jövő hétfőn, július 20-án adják át a forgalomnak. Ilyen módon az Eger-Budapest távolság lerövidül, gyorsabbá, biztonságosabbá válik majd a közlekedés. Még több turista, látogató és vállalkozás jön, jöhet majd Egerbe, ezzel is segítve a környékbeli családok boldogulását. Még többen láthatják majd történelmi emlékeinket, fürödhetnek gyógyító vizeinkben és kóstolhatják kiváló borainkat.

Tisztelt Országgyűlés! Az új, az Egert az autópályával összekötő M25-ös út 19 kilométer hosszú és öt települést érint. Szakértői számítások, becslések szerint 10-15 perccel is csökkenhet a menetidő Eger és az M3-as autópálya között. Ez azoknak, akik gyakran teszik meg a Budapest-Eger távolságot, nagyon komoly időspórolást jelent éves szinten. Mindezek mellett az érintett települések mentesülnek a mindennapos átmenő forgalom zajától, környezeti ártalmaktól.

Az autóút és kapcsolódó beruházásainak építésével több mint tízezer darab fát és cserjét ültettek és közel 880 ezer négyzetméteren füvesítettek. A kivitelezési munkálatok egy alapos tervezést követően 2017 nyarán kezdődtek meg kétszer két sávon.

Tisztelt Országgyűlés! Megépült tehát az út, amellyel összekötöttük Egert az autópályával. Köszönetet mondok Magyarország Kormányának a támogatásért, a kivitelezőknek pedig a precíz és pontos munkáért. Az autósoknak balesetmentes közlekedést kívánok.

M25-ös út – megígértük, megcsináltuk. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.