Hazánk ma is Európa védőbástyája

Államalapításunk ünnepe egyben Magyarország születésnapja, hiszen több mint ezer éve élünk Európa közepén, és büszkék lehetünk arra, hogy nemzetünk a sorozatos megpróbáltatások ellenére mindig talpra tudott állni. Annak idején hősiesen védtük földrészünket a töröktől, de ma is Európa védőbástyája vagyunk az illegális migráció elleni küzdelemben. Itt vagyunk, és közös erővel együtt munkálkodunk hazánk további fejlődéséért – jelentette ki Nyitrai Zsolt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, a Megyeházán rendezett ünnepségen.


Eger Hírek

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője hozzátette, az utóbbi időszak hozott jót is és rosszat is az országnak és a térségnek egyaránt. A rossz egy eddig ismeretlen betegség hordozója, a koronavírus, sajnos része lett mindennapjainknak. A kormány időben hozta meg az óvintézkedéseket, így jóval eredményesebben küzdött a járvány ellen, mint Spanyolország, Olaszország, Belgium, Németország vagy Nagy-Britannia, és ebben fontos szerepet játszott a magyar emberek fegyelmezettsége is – fejtette ki.

Jómagam önkéntesként és tiszteletdíjam egy részének felajánlásával járultam hozzá a védekezéshez, ám a legnagyobb köszönet az egészségügyi, a szociális, a rendvédelmi területen dolgozó honfitársainknak, a tanároknak, a közszféra dolgozóinak, a polgármestereknek, valamint az önkénteseknek jár

– hangsúlyozta a honatya.

A jó hír az, hogy végre valóra vált évtizedes, de eddig meg nem valósult álmunk: átadhattuk az Egert az autópályával összekötő M25-ös utat, így gyorsabbá és biztonságosabbá vált a közlekedés. Mindez kedvező hatással lesz az egész térség fejlődésére, kiváltképpen, ha elérjük legújabb célunkat, és megépül az Egert elkerülő tehermentesítő út is – tette hozzá.

Immár hagyomány, hogy nemzeti ünnepeink alkalmából kitüntetjük azokat, akik sokat tettek közösségünkért, és példát mutattak munkájuk során szakmaiságból és küzdeni tudásból, tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak Eger és a térség további fejlődéséhez, hírnevének erősítéséhez

– mondta a képviselő.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselői oklevelet adott át Deák Csilla projektvezetőnek, aki 2006 óta dolgozik eredményesen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nél, ahol számos, az Észak-Magyarországi Régió bizonyos projektjeinek menedzselésén fáradozik. Kiemelkedő szerepet vállalt az M25-ös autóút előkészítésében és megvalósításában az Északi és Déli ütem átadásával. Jelenleg is számos Heves megyét érintő projekt előkészítésén dolgozik, ilyen az Egert elkerülő út építése.

Ugyancsak országgyűlési képviselői oklevelet vehetett át dr. Horváth Tibor sebész-érsebész főorvos, aki közel 40 éve dolgozik a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben. Kezdetben a II. számú Belgyógyászati osztályon, majd 1981. augusztus 1-től a Sebészeti-Érsebészeti osztályon, és 2005-től vezeti a kórház Sebészeti-Érsebészeti osztályát vezető főorvosként. Kiemelkedő tudományos munkát folytat, aktívan részt vesz a rezidensek, szakorvosjelöltek gyakorlati képzésében. A koronavírus-járvány időszakában a frontvonalban küzdött kollégáival a betegellátás biztosításáért.