Világra szóló siker a Thummerer Pincészetnél

Nagy István agrárminiszter elismerő oklevelét és gratulációját adta át Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője Thummerer Vilmosnak. Az egri borász azzal érdemelte ki a megtiszteltetést, hogy 2019-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage bora aranyérmes lett Franciaországban, a Chardonnay világbajnokságon. Nyitrai Zsolt az átadáson azt mondta: minden egri és Eger környéki örülhet ennek a sikernek és méltán büszke lehet borvidékünk kiválóságára.


Eger Hírek

Második alkalommal ért el komoly sikert a Franciaországban megrendezett Chardonnay világbajnokságon a Thummerer Pincészet. Az idei megmérettetés különlegessége az, hogy a Thummerer Pincészet 2019-es évjáratú Egri Chardonnay Battonage bora egyedüli magyarként kapta az első díjat.

A szép eredményhez Nagy István agrárminiszter is gratulált.

A tárcavezető elismerő oklevelét Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselje adta át Thummerer Vilmosnak. 

Nyitrai Zsolt kiemelte:

Ez egy világbajnoki díj, egy világra szóló siker. Úgy gondolom, hogy büszkék lehetünk Thummererékre, borvidékünk borászaira, hiszen ezzel a világbajnoksággal messze viszik a hírét az egri borvidéknek, az itteni kiváló szőlészeknek és borászoknak illetve a nálunk meglévő csúcsgasztronómiának.

Az világbajnoki aranyéremmel kapcsolatban Thummerer Vilmos azt mondta: rendkívül fontos a borászatuknak, hogy egyes tételeiket időről-időre megmérettessék nem csak hazai, hanem nemzetközi színtéren is. Úgy fogalmazott: „ki akarunk tekinteni a világ nagy boros színpadára is, ahol a legkomolyabb termelők a világ minden részéről megjelennek”.

Az elismert szakember szerint ez segít abban is, hogy megismerjék a világtendenciákat, stílusokat.

Thummerer Vilmos elmondta:

Az egyik ilyen verseny amin időről-időre részt veszünk, az a Chardonnay du Monde, mert itt megjelennek a világ legjobb chardonnay-i. Ez a második alkalom, hogy ilyen szép eredményt értünk el. Korábban három évvel ezelőtt már volt egy aranyérmünk, csak akkor Magyarországról másnak is volt, tehát a mostani aranyérem nekünk annál is inkább rendkívül fontos, mert 9 érmes bor volt a magyar résztvevők részéről, de egyedül a mi borunk nyert aranyérmet. Erre nagyon büszkék vagyunk.

Pulay Polett, Thummerer Vilmos unokája és a pincészet gazdasági vezetője azt mondja: több, mint negyed évszázados, alázatos munka, az alkalmazott világszínvonalú szőlészeti és borászati technológa és borászati szaktudás egyaránt kellett a sikerhez.  

Az egész család a pincészetben dolgozik és szeretnénk ugyan azt a hagyományokat, ugyan azt a tudást és ugyan azt a célokat tovább vinni amit a nagyszüleim felállítottak. Keményen fogunk dolgozni, akárcsak ők.

– tette hozzá Pulay Polett.

Thummerer Vilmos különösen fontosnak tartja, hogy a boraikat nem kifejezetten a versenyekre szánják. A nevezett borok mindegyike több ezres tételben készül és bárki számára hozzáférhető.