Huszonhat éves álom vált valóra Tiszanánán

A tiszanánai Dinnyéshát strand- és kikötő uniós és állami támogatásból kapott teljesen új arculatot. A falutól távol eső üdülőterület csendes környezetben várja a pihenni vágyókat. A Tisza-tó egyik legnyugalmasabb létesítményét kedd délután adták át, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.


Magyarország Kormánya

1995-ben álmodtuk meg ezt a strandot, hogy vonzóvá tegyük az üdülő területünket. Haladni sok munkával, vagy sok pénzzel lehet, mi az előbbi utat jártuk, de

az utóbbi években négy sikeres pályázattal 423 millió forint európai uniós és állami támogatást nyertünk el

–  mondta Tóth József a település polgármestere.

Ezzel a Tisza-tó egyik legnagyobb kikötőjét hozták létre, amely 300 úszójármű kiszolgálására alkalmas. A terület teljesen megújult, az új épületek, korszerű anyagokból, Tréfás Miklós művész tervei szerint készültek, s teremtenek egységes hangulatot.

Néhány új épületet is felhúztak: épült új iroda, recepció, ajándékbolt, női-férfi zuhanyzó, baba-mama szoba és megújultak a vendéglátó egységek, illetve azok teraszai is.

A településvezető kiemelte továbbá, hogy közel 30 millió forintból tudtak megvalósítani eszközbeszerzést, így a legkülönfélébb vízisport-eszközök mellett vadonatúj napernyők és napozóágyak is várják a fürdőzni vágyókat.

Nyitrai Zsolt, Tiszanána országgyűlési képviselőjeként videóüzenetben gratulált a beruházáshoz. A képviselő Tóth József polgármester munkáját méltatva úgy fogalmazott, hogy a település első embere már a 90-es évektől kezdve mondta, hogy Dinnyésháttal valamit kezdeni kell, mert nagyon komoly szépséget és fantáziát lát benne. A polgármester megmutatta, hogy sosem szabad feladni – tette hozzá Nyitrai Zsolt. Erre a napra – mint fogalmazott – 26 évet kellett várni, de az álom most valósággá válhatott. Nyitrai Zsolt köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának illetve a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, hogy támogatták ezt a beruházást.

Egy újabb fejlesztésről tudok beszámolni, amelynek örülhetnek a kerékpárosok – jelentette be Pajtók Gábor kormánymegbízott.

Mint fogalmazott,

a közeljövőben egy biciklis komp köti majd össze a tóparti településeket, s ennek egyik állomása Tiszanána lesz.

Emellett a tóparton szanitereket, szerelőoszlopokat is terveznek, valamint a még hiányzó, kiskörei másfél kilométeres bicikliutat is szeretnék megvalósítani.  

A turizmus globálisan visszaesett, de a belföldi turizmus tavaly nyáron az utóbbi évek legjobb szezonját zárta

– hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Új szállodák épülnek, panziók és strandok újulnak meg támogatással. Jó esély van arra, hogy idén a strandok látogatottsága rekordot döntsön. A Tisza-tó strandjai és vizük minősége is kiváló az uniós környezetvédelmi minősítése alapján, látogassuk azokat – bátorította a jelenlévőket Szijjártó Péter.