15 évvel az őszödi beszéd után még mindig Gyurcsány Ferenc a baloldal élén

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a feladatairól, a párbeszéd fontosságáról, valamint az ellenzéki összefogásról.


Heti TV

A politikus a labdarúgó válogatott mérkőzésén történtekre reagálva elmondta, nagyon nem helyes, ha a sportba a politikát beleviszik, a meccseken erre nincs szükség.

Nyitrai Zsolt beszélt a munkájáról, miniszterelnöki megbízottként a kiemelt társadalmi csoportokért felel, legyen szó például a nyugdíjasokról, a cukorbetegekről, a számukra fontos ügyeket kell képviselje a kormányzatban. Ez a közélet legszebb része, hiszen sokat lehet segíteni embereknek. Ez nem kell mindig forrásokat jelentsen, lehet szó különböző rendeletek módosításáról,sok másról is. A visszajelzések azt mutatják, elismerik a tevékenységüket, amire szükség is van.

Mindennek az alapja az a párbeszéd, amire a a kormány a közéleti munkáját alapozza, ez igaz a Fidesz-KDNP-re, AMELYIK PÁRT ELLENZÉKBEN IS KONZULTÁLT AZ EMBEREKKEL. Amióta kormányon vannak, azóta minden általuk indított nemzeti konzultációnak van eredménye, hiszen az emberek akarata bedépült a törvényekbe. Ez a párbeszédlényege. .

Most a Fidesz-KDNP egy újabb petíciót indított el, kérve az emberek támogatását, ennek címe Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! A célja pedig nem más, mint megakadályozni azt, hogy a jövő évi választások után visszatérjen a 2010 előtti kormányzás, annak szellemisége. Szükség van erre, mert szinte senki sem gondolta azt, hogy az öszödi beszéd botránya után 15 évvel még mindig Gyurcsány Ferenc vezeti a baloldalt, az ellenzéket. Nyitrai Zsolt hozzátette, sokan állnak sorba a párt standjainál, hogy aláírásukkal is elmondják véleményüket a mostani ellenzékről.

Az ellenzéki pártok azt mondják, az uniós támogatások csak jövőre érkeznek meg Magyarországra, de csak egy kormányváltás után, a kormánypárti képviselő szerint ez nem más, mint egy politikai blöff, ez nem így megy Brüsszelben sem, nem pofára adják a pénzt, ezek a források nem adományok, ezek járnak az országnak, a polgároknak. Hozzátette, ugyanez a helyzet a Norvég Alappal is, aminek a forrásai szintén járnak Magyarországnak, ez sem adomány. Most van egy vita a norvég kormánnyal, ami jelenleg politikai, de rövidesen akár jogi is lehet.

Ami az ellenzéki összefogást illeti, Nyitrai Zsolt szerint az általuk összehozott szivárvány koalíció kormányképtelen. Példaként hozta fel azokat a városokat, ahol 2019 őszén győztek, de utána nem tudták a települést irányítani, nem tudtak semmilyen eredményt felmutatni. Így nem lehet az ellenzékre bízni az országot. Ezzel szemben az emberek pontosan tudják – tette hozzá, az Orbán-kormány mit tett eddig az országért, ezt a munkát pedig tudják folytatni. Például megmarad a határ védelme, az országba csak a valódi menekültek kaphatnak ideiglenes védelmet, persze csak akkor, ha a státuszukat igazolni tudják. Ez így volt a történelemben másutt is,például az 1956-os menekültek esetében is.

A menekültek ügye kapcsán azt emelte ki a politikus, az afgán helyzet valóban súlyos, talán ki lehet jelenteni, a csapatkivonással nem a legjobb döntést hozta az USA. Az Egyesült Államokban is látni kell, egy vezetőnek felelősen kell döntenie, a polgároknak pedig minden választáson kell dönteni, hogy felelős vezető legyen az ország élén.