Felsőtárkány történetének legnagyobb fejlesztési beruházását adtuk át

A település egyik legnagyobb beruházása, hogy tovább fejlődött a Berva és Felsőtárkány déli iparterülete, ezzel együtt pedig egy új feltáró út is épült.

Bruttó 600 millió forintot meghaladó összegből készülhettek el a munkálatokkal – emelte ki az ünnepélyes átadón Felsőtárkány polgármestere. Szántósi Rafael kifejtette, hogy két, stratégiailag fontos beruházás a Berva és Felsőtárkány déli iparterületének infrastrukturális fejlesztése. Ez vonatkozik az ivóvízhálózatra, a csapadékvíz-elvezetésre, a szennyvízhálózatra és a közvilágításra is. Emellett

új út épült a 2505-ös főút és a Szüret utca között,

melynek keretében a főútnál új csomópontot alakítottak ki, valamint egy nagy teherbírású hidat és építettek a települést átszelő patak fölött.

A polgármester visszautalt arra, hogy a Berva Zrt. jogi helyzetének rendezésére, a felszámolás véghezvitelére volt szükség, amely 12 év után 2015-ben következhetett el a térség országgyűlési képviselőjének, Nyitrai Zsoltnak és a korábbi polgármesternek, Juhász Attila Simonnak a munkája eredményeként. Most már minden oda települő vállalkozás külön helyrajzi számmal, jól elhatárolt telken működtetheti beruházását.

Az ünnepélyes átadón Nyitrai Zsolt emlékeztetett: a Fidesz-KDNP kormányzása alatt, az elmúlt 11 évben közel 1 millió új munkahely jött létre. A rendszerváltás óta legmagasabb szinten a foglalkoztatottság, 4,7 millióan dolgoznak. A munkanélküliségi ráta 4 százalék alá csökkent, közel a teljes foglalkoztatottság. Eger és térsége országgyűlési képviselője azt mondta, válságállónak bizonyultak a kabinet intézkedései, nőnek a fizetések, kétszeresére nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér.

A nemzeti konzultációban több mint 1,4 millió ember mondta el a véleményét, ez pedig döntésekre kötelezi a kormányt – szögezte le, majd felsorolta: alkotmányos védelmet kívánnak adni a családoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjasoknak is. A rászorulók továbbra is élhetnek a hitelmoratórium lehetőségével. A gazdasági növekedés lehetővé teszi, hogy 2022. február 15-ig visszafizessék a gyermeket nevelő szülőknek az idei személyi jövedelemadó-befizetéseiket, 6 havi fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi szervek dolgozói, a novemberi nyugdíjprémium meghaladja majd az 50 ezer forintot, és jövő februárban már – a visszaépítésnek köszönhetően – kétheti nyugdíjat fizetnek a 13. havi járandósságként – sorolta a gazdasági sikereket a képviselő. A helyreállítási alapról még nincs megállapodás Brüsszellel, de ez a pénz jár a magyaroknak, küzdeni fogunk érte – jelezte Nyitrai Zsolt, hozzátéve, hogy az élet addig sem áll le, hazai forrásból megindulhatnak a további fejlesztések.

A most átadott ipari területeken több mint 500 ember dolgozik, ez pedig komoly bevételt jelent Felsőtárkánynak

– hívta fel a figyelmet a képviselő.

– A két fejlesztés révén több mint 30 százalékkal többen dolgozhatnak helyben, mint ezt megelőzően – mondta el a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője. Dr. Pajtók Gábor szólt arról, hogy az itt befizetett adók gazdagítják majd Felsőtárkányt. Fontos, hogy

a településkép közben nem változott, továbbra is élhető marad Felsőtárkány,

a megépült út sem zavarja az itt élők nyugalmát – mondta a kormánymegbízott. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az elvégzett munkálatok 100 százalékos támogatási finanszírozás mellett készülhettek el. Idén több mint 250 milliárd forint fejlesztési pénz jutott a vidéknek, és nemsokára újabb felsőtárkányi fejlesztések is következhetnek – jelentette be.